IndyVille

Vuoden 2007 uutiset

Sivu 4/5

Lisätietoa New Havenin Indy 4 -kohtauksesta

New Haven Independent kertoo lisätietoa kaupungissa kuvattavasta Indy 4:n kohtauksesta. Lehden mukaan kuvausryhmän edustajat tulivat anomaan kaupunginvaltuustolta lupaa katujen sulkemiseen, ja he kertoivat samalla hieman taustatietoa kohtauksesta. Miesten mukaan kaupungissa kuvataan 28.6.–6.7. New Haven valittiin komean arkkitehtuurin ja mahtavan yliopiston (Yale) vuoksi. Seuraava kappale sisältää mahdollisia juonipaljastuksia.

New Havenissa kuvattavassa pätkässä 58-vuotias Indiana Jones pakenee moottoripyörällä yliopiston piha-alueiden halki perässä seuraavia mustia sedan-autoja. Sieltä Indy jatkaa mahdollisesti tunnelin halki kohti urheilukenttiä ja saattaa käyttää yliopiston futistiimin amerikkalaista jalkapalloa aseena. Kentältä Ford jatkaa matkaansa kohti keskustaa, jossa moottoripyörällä kaasutetaan lukusaliksi lavastetun rakennuksen läpi. Miesten mukaan lukusalin kirjoja lentelee ilmassa, opiskelijat juoksevat ympäriinsä ja yksi takaa-ajavien pahisten autoista saattaa ajaa ympäri.

Kohtaus vaatii noin 500 avustajaa ja suljettujen katujen liikkeille korvataan menetetty tuotto.

Lue New Haven Independentin artikkeli

Indiana Jones 4:ää kuvataan Connecticutissa

New Haven Register kertoo, että New Havenin kaupungissa Connecticutissa kuvattaisiin autotakaa-ajo Indiana Jones 4:ään 28.6.-30.6.2007. Kuulemma kaupungissa vieraili viime viikon alkupuolella esituotannon tiimi, joka etsi sopivia kuvauspaikkoja ja jututti erään korttelin kauppiaita. New Haven on Yhdysvaltojen vanhin kaupunki ja se on tunnettu muun muassa Yalen yliopistosta.

Lue NHRegister.comin artikkeli

George Lucas Conan O’Brienin vieraana

George Lucas vieraili vappupäivän Late Night with Conan O’Brien -ohjelman jaksossa, joka kuvattiin San Franciscossa. Lucasin haastattelu keskittyy alkuperäisen Tähtien sota -elokuvan ympärille, sillä sen ensi-illasta tulee tässä kuussa kuluneeksi 30 vuotta. Jaksossa näytetään myös Industrial Light & Magicilla kuvattu pätkä, jossa Conan tutustuu erilaisiin esineisiin Star Wars -elokuvista sekä kokeilee myös Indyn ruoskaa. Jakso esitetään huomenna perjantaina klo 23:10 SubTV:llä sekä uusintana maanantaina 7.5. klo 15:45.

Indiana Jones Junior -DVD:t jouluksi kauppoihin

Rick McCallum, Indiana Jones Junior -TV-sarjan tuottaja ja Lucasfilmin pitkäaikainen luottomies, puhui Tosche Stationin kanssa urastaan ja tulevista projekteistaan. Kun kysyttiin Indiana Jones Juniorin DVD-julkaisusta hän sanoi seuraavaa:

Toivomme että ensimmäinen boksi julkaistaan juuri ennen joulua. En ole varma tarkasta päivämäärästä, sillä sen julkaisijana toimii Paramount (ei siis Lucasfilm jolle McCallum työskentelee, toim. huom.). Uusi Star Wars -trilogia on valmis, joten yksi projekteistamme on ollut 94 dokumentin filmaus, jonka pitäisi valmistua tämän kuun loppuun mennessä. Ne liittyvät sarjaan. Boksilla on historiallinen aikajana, joka tempaa katsojan Nuoren Indyn elämään, sekä ällistyttäviä dokumentteja hänen tapaamistaan kuuluisista henkilöistä.

Lue McCallumin haastattelu

Shia LaBeouf sittenkin mukana

Netissä jo kuukauden päivät pyörinyt huhu, jonka mukaan Shia LaBeouf esittäisi seuraavassa Indiana Jones -elokuvassa Indyn poikaa, saattaa sittenkin pitää paikkansa. LaBeouf kiisti huhun useaan otteeseen, mutta virallinen sivusto Indiana Jones.com julkaisi tänään ensimmäisen virallisen näyttelijätiedotteen elokuvasta jonka mukaan LaBeouf kuuluu roolitukseen. LaBeoufin roolista ei ole vielä tietoa.

Lue Indiana Jones.comin tiedote

Indy 4:sen ensimmäinen traileri marraskuun lopussa

George Lucas puhui USA Todayn kanssa autoharrastuksestaan ja Indiana Jones 4:stä. Lucasin mukaan kesäkuiset kuvaukset alkavat Los Angelesissa minkä jälkeen siirrytään ulkomaisiin kohteisiin, kuulemma yhdessä niistä on vesiputous. Lucasin mielestä Fordin ikä ei ole mikään ongelma, koska Indy ei yleensä juokse paljoa elokuvissa. Hän on yleensä jonkin kulkuneuvon kyydissä, ja takaa-ajot painottuvat jännitykseen vauhdin sijasta. Lucas kertoi myös että Indy 4:n virallinen nimi julkaistaan trailerin ilmestymisen yhteydessä jenkkien kiitospäivän paikkeilla, joka ajoittuu marraskuun loppuun. Tiimi yrittää vieläkin saada Sean Conneryn mukaan, Lucasin mukaan Cate Blanchettin hommaaminen oli ohjaaja Steven Spielbergin idea.

Lue Lucasin haastattelu

PS: Ja jos joku ei vielä tajunnut niin sunnuntainen Indy 4 Helsingissä -uutisemme oli siis aprillipila.

Indy 4:sta kuvataan Suomessa?

Neljännen Indiana Jones -elokuvan tuotannon alkaminen lähestyy ja George Lucasin maailmalle lähettämät kuvauspaikkojen etsijät ovat jo täydessä työn touhussa. Suomalaisittain ajateltuna luvassa voi olla ekstraherkkua. IndyVille nimittäin törmäsi yhteen heistä niinkin kotoisessa paikassa kuin Helsingissä.

Mitä suosikkiarkeologimme sitten tekisi kotimaassamme? Jotkut spekuloivat, että Indy eksyisi seikkailuissaan Moskovaan – Helsinki kun esitti tätä roolia jo 80-luvun menestysjännärissä Gorkin puisto.

”Suomi, sen jylhät korpimetsät ja Helsingin vanhat rakennukset vaikuttavat meistä tällä hetkellä erittäin kiehtovilta, ja hyvinkin elokuvan juoneen sopivilta”, kertoi meille hotelliltaan tavoitettu Lucasfilmin edustaja April Foley.

Vielä ei ole lyöty lukkoon, nähdäänkö ensi kesänä maassamme tepastelemassa Hollywoodin kirkkaimpia tähtiä, vaikka mahdollisuudet siihen että esim. Harrison Fordin voisi bongata Kauppatorilta maistelemassa tuoreita sillejä vaikuttavat tällä hetkellä erittäin hyviltä. IndyVille tulee varmasti seuraamaan tilannetta ja sen kehittymistä erittäin tarkasti.

Ray Winstone ehdolla Indy 4:ään?

The Hollywood Reporter jatkaa Indiana Jones 4:n näyttelijähuhujen levittämistä. Tällä kertaa vuorossa on The Departedista ja Narnian tarinat: Velho ja leijonasta tuttu Ray Winstone. HR:n mukaan Winstone on solminut osan tärkeästä roolista, ja joidenkin lähteiden mukaan hän esittäisi Indyn sidekickia eli apuria.

Lue The Hollywood Reporterin artikkeli

Netissä on myös liikkunut elokuvalehti Empiren levittämiä huhuja, joiden mukaan leffan nimi olisi Indiana Jones and the City of Gods eli vapaasti suomennettuna Indiana Jones ja Jumalten kaupunki. Mikään lähde ei kuitenkaan ole vahvistanut huhua, joten sitä tuskin tulee ottaa todesta.

Lue Empiren artikkeli

Indy-stuntti Myytinmurtajissa

Adam Savage Myytinmurtajien Indiana Buster -jaksossaSeuraavassa Myytinmurtajien jaksossa nimeltä Indiana Buster esitellään kuuluisa Indy-stuntti elokuvasta Indiana Jones ja Tuomion temppeli. Elokuvassa Indy, Willie ja Short Round hyppäävät lentokonesta kumiveneen kanssa, täyttävät sen ilmassa ja laskeutuvat pehmeästi sen päälle lumeen, liukuen rinnettä alas lentokoneen räjähtäessä vuorenseinämään. Jamie Hyneman ja Adam Savage testaavat jaksossa myös kahta muuta lentämiseen liittyvää myyttiä. Jakso tulee MTV3:lta ensi viikon keskiviikkona 28.3.2007 klo 22.30–23.35.

Jakson sivu MTV3:n sivuilla
Jakson sivu Telkku.comissa

Indiana Jones 4:n näyttelijähuhuja

Viime aikoina on liikkunut paljon huhuja Indy 4:n näyttelijävalinnoista. Lucashan tyrmäsi äskettäin wanhan huhun Natalie Portmanin roolista Indyn tyttärenä, lisäksi netissä levisi laajalti Varietyn levittämä huhu jonka mukaan Shia LaBeouf esittäisi Indyn poikaa, mutta LaBeouf veti huhulta maton alta MTV:n haastattelussa.

Lue Varietyn artikkeli
Lue MTV:n LaBeouf-haastattelu

Sean Connery puhui taas mahdollisuudestaan olla Indy 4:ssä, tällä kertaa Scotland on Sundayn kanssa. Conneryn mukaan kaikki riippuu käsikirjoituksesta, ja jos käsis miellyttää häntä hän saattaa esiintyä elokuvassa.

Lue Conneryn haastattelu

Lisäksi The Hollywood Reporterin mukaan Cate Blanchett on solminut sopimuksen Indiana Jonesin neljännessä suuressa seikkailussa esiintymisestä.

Lue The Hollywood Reporterin artikkeli

Päivitys 17.3.2007: TheRaider.netin mukaan Dreamworksin edustaja kertoi, että Blanchett on vasta neuvottelemassa roolista, eikä ole siis vielä solminut sopimusta Paramountin kanssa. Ei ole vielä varmaa mitä roolia Blanchett mahdollisesti esittäisi, hän on toisaalta liian vanha (37) Indyn tyttäreksi ja toisaalta melko nuori yli viisikymppisen Henry Jones Juniorin tämänkertaiseksi tyttöystäväksi. Fanien spekuloinnin mukaan hän saattaisikin esittää ns. femme fatalea eli Indyä vastaan olevaa naista kuten Viimeisen ristiretken Elsa Schneider.

Taas vaihteeksi juttua Indiana Jones Junior -DVD-boksista

George Lucas osallistui lauantaina Museum of Television and Radio’s William S. Paley Festival -tapahtumaan. Kaksituntisen tapahtuman ensimmäiset kolme neljännestä Lucas puhui tulevasta Indiana Jones Junior -DVD-boksista. Mitään uutta ei tilaisuudessa tullut ilmi. Lucasin mukaan jaksoja putsataan parhaillaan ja niiden kylkiäisiksi kuvataan dokumentteja, niitä kuulemma kaupitellaan ”nykyaikaisen lukion historiankurssin filmeinä”. Lucas toivoo että boksi julkaistaan pian.

Lue TheForce.netin raportti tapahtumasta

Päivitys klo 21: IGN.comilla on vieläkin pidempi raportti tapahtumasta, jossa Lucas muun muassa kertoo DVD-projektia edeltäneistä ongelmista, jotka johtuivat Paramountin nihkeästä suhtautumisesta. Lucas harkitsi jopa Paramountin ostamista ulos ja boksin tarjoamista Warner Brosille tai 20th Century Foxille. Kuulemma 100 tuntia kestävät dokumentit keskittyvät Indyn tapaamiin hahmoihin. Hän myös vahvisti että levyillä olevat versiot ovat aikaisemmin USA:ssa videolla julkaistut leikatut versiot, toisin kuin alun perin TV:stä tulleet ja Suomessakin videolla julkaistut jaksot.

Lue IGN.comin raportti tapahtumasta

Päivityksiä IndyVillessä

IndyVilleä on taas vaihteeksi päivitelty. Muiden kuin Internet Explorerin käyttäjille on lisätty mahdollisuus piilottaa etusivun ingressi, hakutoiminto on muutettu toimimaan Googlen palvelimelle, monet julisteet ja kannet on muutettu 600 pikseliä korkeista kuvista 1000 pikseliä korkeiksi, Doom Raiders ja Indiana Jones and the Staff of Ra -fanielokuvista on kirjoitettu kunnon arvostelut yms yms.

LucasArtsilla uudet sivut

LucasArts, Indy-pelien yleisin tekijä ja julkaisija, on uudistanut sivustonsa täysin. Sivuston ulkoasu ja rakenne on uudistettu, valitettavasti samalla on poistettu myös Emperor’s Tombin ja Infernal Machinen sivustot. Onneksi tuleva Indiana Jones -peli on näkyvästi esillä, etusivulla olevassa animaatiossa näkyy Indy heiluttamassa ruoskaa ja jo aikaisemmin nähty Golden Gaten siltaa esittelevä suunnittelupiirros ja pelin omalla sivulla on tuttu norsutakaa-ajo-suunnittelupiirros.

Indy-pelin virallinen sivu

John Williamsin syntymäpäivä

Indiana Jones -elokuvien musiikin säveltäjä, legendaarinen John Williams, täytti eilen 75 vuotta. Hän syntyi New Yorkissa 8.2.1932. Hänen seuraava suurempi projektinsa lienee Indiana Jones 4:n soundtrackin säveltäminen tänä syksynä ja ensi keväänä.

Adventurebilt laajentaa nahkatavaraan

Kenties markkinoiden parhaan Indiana Jones -hatun valmistaja Adventurebilt Hat Co. laajentaa Adventurebilt-brändiä hatuista muihin Indiana Jones -tavaroihin. Ensimmäinen askel on tanskalaisen Jakob Elbæk Edegaard Pedersenin käynnistämä nahkatavaroiden valmistus. Pedersen aikoo valmistaa erilaisia nahkaisia Indy-varusteita huippulaadulla, käytännöllisyydellä ja 30-luvun tekniikoilla. Valikoimaan kuuluvat muun muassa asevyöt, laukun nahkahihnat, ruoskanpitimet ja asekotelot. Kaikki tuotteet ovat täysin kustomoitavissa asiakkaan toiveiden mukaan, hinnoista ei ole vielä tietoa.

Lue tiedote

Indy 4:sen virallinen ensi-iltapäivämäärä

Box Office Mojo on lisännyt tietokantaansa Indiana Jones 4:sen tiedot. Sen mukaan Paramount kutsuu elokuvaa nyt virallisesti nimellä Fourth Installment of the Indiana Jones Adventures, vapaasti suomentaen Indiana Jonesin seikkailujen neljäs osa. Sivuston mukaan Paramount on sijoittanut elokuvan ensi-illan alustavasti vuoden 2008 Yhdysvaltojen muistelemispäivän paikkeille eli tarkalleen ottaen 22.5.2008. Kyseinen päivä on torstai. Aikaisemmat Indy-elokuvat tulivat Yhdysvalloissa ensi-iltaan perjantaina, keskiviikkona ja keskiviikkona, Suomessa kaikki perjantaina.

Box Office Mojon Indy 4 -sivu

Päivitys klo 22: Sama tieto on nyt myös virallisilla sivuilla

Janusz Kaminskista Indy 4:sen pääkuvaaja

Puolalainen sanomalehti Gazeta Wyborcza haastatteli maanmiestään Janusz Kaminskia, ja kysyttäessä seuraava projektia Kaminski vastasi toimivansa Indiana Jones 4:n pääkuvaajana. Hänen mukaansa Indianan neljättä suurta seikkailua kuvataan Frank Marshallin mainitseman aavikon ja aikaisempien lehtitietojen Los Angelesin lisäksi myös viidakoissa. Kaminski korvaa lähes 94-vuotiaan Douglas Slocomben, jonka lähes 50 vuoden uran loppuhuipennukseksi jäi Indiana Jones ja Viimeinen ristiretki. Kaminski on kuvannut jokaisen Steven Spielbergin elokuvan vuoden 1993 Schindlerin listan jälkeen, muun muassa toisen Jurassic Parkin, Pelastakaa sotamies Ryanin, Minority Reportin, Ota kiinni jos saat, Maailmojen sodan sekä Münchenin.

Lue haastattelu

Päivityksiä IndyVillessä

IndyVilleä on päivitetty viime aikoina. Pelit-osastolle on ilmestynyt sivut Last Crusaden ja Fate of Atlantiksen Action-versioista, Palaute-sivun ulkoasua on hieman paranneltu ja lisätty muutamalle kentälle pakollisuus. Fanielokuvat-osioon on lisätty sivut Indiana Jones and the Inca Churchille, Ändy Bones ja Turhan Apinan Pässin Metsästäjille sekä Ändy Bones II: Yksin Pimeässä -elokuvalle. Inca Church on myös ladattavana Tiedostot-sivulla.

The Sunin lukijat: Indiana Jones kaikkien aikojen suurin toimintasankari

Brittiläisen kohulehti The Sunin lukijat ovat äänestäneet Indiana Jonesin kaikkien aikojen suurimmaksi toimintasankariksi. Listan kakkosena tuli iso-Arskan Terminaattori, kolmantena Sean Conneryn James Bond, neljänneksi kiri Die Hardin Bruce Willis, viidenneksi jäi Christopher Reevesin Teräsmies ja kuudenneksi tuli taas Harrison Ford, tällä kertaa roolistaan Han Solona Tähtien sodassa.

Lue artikkeli

Indiana Jones 4 -huhuja

Virallisen tiedotteen jälkeen Indy 4 -huhuja nousee kuin sieniä sateella. Espanjalaisen Noticine.com-elokuvasaitin mukaan chileläistä tuottajaa Alexander Wittia on pyydetty apulaisohjaajaksi Indiana Jones 4:ään. Sivuston mukaan häntä pyysi hommaan Indianan seikkailujen luottotuottaja Frank Marshall. Witt on toiminut apulaisohjaajana muun muassa Casino Royalen, Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirouksen, Iskun Mogadishuun, Gladiaattorin, Harrison Ford -leffan Murha Hollywoodissa ja Frank Marshallin Medusan verkko -pätkän kuvauksissa. Tämä on kuitenkin ainoa lähde eikä kukaan ole vielä kommentoinut koko kalabaliikkia, joten melko varma huhu tässä vaiheessa.

Lue artikkeli

Sean Connery kertoi Scotsman.comille että hän esittää mielellään taas Indyn isää Henry Jonesia tulevassa Indiana Jones -elokuvassa. Hän kuulemma lukee käsiksen ja jos on OK hän on mukana elokuvassa. Connery ei ole kuitenkaan vielä lukenut käsistä, eikä virallisten tietojen mukaan häntä ole pyydetty mukaan eikä ole edes tietoa onko häntä kirjoitettu sisään elokuvaan.

Lue haastattelu

Ja sitten vielä viimeaikojen suurin huhu. Nimimerkki T. Straka vihjaisi JoBlo.comille, että erään TV-ohjelman mukaan Indy 4:n ohjaaja Steven Spielberg oli tarjonnut roolia seikkailun henkilöitymän seuraavassa suuressa seikkailussa itse Clint Eastwoodille. Tämäkin on todennäköisesti pelkkä huhu, sillä jos tieto kerran paljastettiin yleisessä telkkariohjelmassa, miksi kukaan muu ei vahvista T. Strakan tietoja?

Lue artikkeli

Uusia Herbert Johnson -kauppiaita

Herbert Johnson, alkuperäisen Indiana Jones -hatun valmistaja, on antanut Adventurebilt Hat Co:lle ja Magnoli Clothiersille luvan valmistaa omia, parempia HJ:eitä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että HJ-kauppiaiden määrä kasvaa kahdesta neljään, AB:n ja Magnolin tullessa Swaine Adeney Briggin (HJ:n nykyinen omistaja) ja Todd’s Costumesin rinnalle. SAB ja Todd’s Costumes myyvät samaa hattua, mutta Magnolin ja AB:n versiot tulevat olemaan huomattavasti korkealaatuisempia.

Esim. viralliseen versioon verrattuna Adventurebiltin HJ:ssä on sileämpi huopa, parempi vedenkestävyys, parempi perusmuoto (hattu muotoillaan samalla hattutukilla kuin Adventurebilt Deluxe, joka on paras markkinoilla oleva Indy-hattu), lieri leikataan käsin kuten AB Deluxekin, vuori ommellaan käsin kiinni ja hattunauha tulee olemaan tismalleen samaa tavaraa kuin alkuperäinen elokuvahatun nauha. Lisäksi hikinauha ommellaan kiinni pidemmin ompelein, jotta lieri ei repeä irti uudelleentukituksen yhteydessä.

Hatuista tulee yhtä kustomoitavia kuin Adventurebilt Deluxeista, ja hintaa on vain 215 euroa mikä on 10% vähemmän kuin SAB:lla ja 90 euroa vähemmän kuin mitä majavankarvahuopainen AB Deluxe maksaisi. Herbert Johnsonien huopa on tehty kaninkarvasta, kuten lähes kaikki karvahuopaiset hatut. Parhaat, kuten Adventurebiltit, tehdään majavankarvasta joka on huomattavasti kania korkealaatuisempaa.

Magnoli Clothiersin tiedote
Adventurebiltin tiedote

Fountain of Youthin sivuilla uudenvuodenanimaatio

Indiana Jones and the Fountain of Youthin sivuilla on jälleen kerran perinteinen joulun/uudenvuoden animaatio. Alun perin animaatiota ei pitänyt tulla tänä vuonna lainkaan muun muassa päägraafikon isän kuoleman vuoksi, mutta lopulta tiimi onnistui raapimaan animaation kasaan. Animaatio sijoittuu FoY:n demon salaisen lopun perään, animaatiossa Indy löytää biminiläisestä luolasta salaperäisen laitteen.

Katso animaatio