IndyVille

Indiana Jones and the Emperor’s Tomb

Indiana Jones and the Emperor’s Tomb tuli Suomessa kauppoihin 28.3.2003. Ensimmäisenä julkaistiin PC- ja Xbox-versiot, PlayStation 2 -versio tuli kauppoihin saman vuoden syyskuussa ja Macintosh-versiota päästiin pelaamaan joulukuussa. Peli sijoittuu vuoteen 1935, juuri ennen Tuomion temppelin tapahtumia. Pelin kehitti LucasArtsille The Collective ja se käyttää Buffy the Vampire Slayer -pelin pelimoottoria.

Pelissä Indy jahtaa salaperäistä ”Lohikäärmeen sydäntä”, suurta mustaa helmeä jonka haltija voi ”hallita ihmisten mieliä”. Tähän seikkailuun Indyä on pyytänyt kiinalainen liikemies Marshal K’ai. Natsit ovat tietysti myös mukana jahdissa palkkasoturi Albrecht von Beckin johdolla ja lisäksi helmen jäljillä on lisäksi muinainen Mustan Lohikäärmeen triadi. Apuna Indyllä on tällä kertaa K’ain kaunis apuri Mei Ying. Helmen huhutaan olevan kätketty Kiinan ensimmäisen keisarin hautaan, ja sinne päästäkseen Indyn pitää löytää Unelmien peilin osaset, jotka on siroteltu ympäri maailmaa.

Emperor’s Tombissa on kymmenen tasoa, jotka kaikki sijoittuvat eri puolille maailmaa, kuten 1400-luvun linna Prahassa, vedenalainen palatsi Istanbulissa, ikivanha temppeli Sri Lankassa, Hong Kong, linnoitus Etelä-Kiinan merellä ja itse hauta. Indy voi käyttää tutun ruoskansa ja revolverinsa lisäksi myös muita ampuma-aseita, veitsiä ja miekkoja, sekä nyt uutuutena myös muunlaisia välineitä, kuten maljakoita, lapioita, tuoleja ja pöydänjalkoja. Lisäksi Indy voi tehdä erilaisia lyöntejä ja potkuja yms.

Peli on sujuvasti etenevä Infernal Machinen kaltainen 3D-seikkailu. ET:in grafiikat ovat parasta mitä Indy-pelien saralla on nähty eikä toiseksi jää myöskään elävän orkesterin esittämä dynaaminen musiikki. Pelattavuus on sujuvaa ajoittaisista kontrolliongelmista huolimatta ja kaiken kaikkiaan peli tekee loistavan lisän Indy-pelien kunniakkaaseen sarjaan.

Xbox 360 tukee Indiana Jones and the Emperor’s Tombia.

Moniytimisillä prosessoreilla peli voi pyöriä aivan liian nopeasti, ongelma ratkeaa kun avaa Windowsin tehtävänhallinnan (Task Manager) pelin ollessa auki taustalla, klikkaa oikealla prosessia indy.exe, valitsee Set Affinity ja ruksii sieltä kaikki paitsi yhden CPU:n pois käytöstä. Pelin pitäisi tämän jälkeen pyöriä normaalivauhdilla.

Koska peli on suunniteltu vuoden 2003 laitteistolle se tukee oletuksena vain 4:3-kuvasuhdetta ja korkeintaan 1600×1200-resoluutiota. Peli ei myöskään toimi oletuksena esimerkiksi nykypeleissä yleisillä Xbox-ohjaimilla. Emilio Gómez on koostanut hyvät ohjeet joilla nämä ongelmat saadaan ratkaistua ja pelistä saadaan kaikki irti nykylaitteilla.

Laitteistovaatimukset

Suoritin: Pentium III 733MHz tai vastaava
Keskusmuistia: 128 MB
Näytönohjain: GeForce-näytönohjain tai vastaava
Kiintolevytilaa: 1,4 GB tai enemmän
Äänikortti: DirectX-yhteensopiva
Ohjaaminen: Direct Input -yhteensopiva näppäimistö ja hiiri
Optinen asema: 4x IDE tai SCSI CD-ROM
DirectX: 8.1 tai uudempi
Käyttöjärjestelmä: Windows 98, ME, 2000 tai XP
Ikärajasuositus: 11

Traileri

Virallisia kuvia pelistä

Kuvakaappaukset ovat pelin virallisilta kotisivuilta ja LucasArts omistaa kaikki oikeudet niihin. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana.

Lisää kuvakaappauksia pelin kuvakaappaussivulla

Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Kuva 7 Kuva 8 Kuva 9 Kuva 10 Kuva 11 Kuva 12 Kuva 13 Kuva 14 Kuva 15