IndyVille

Indiana Jones and the Last Crusade: The Action Game

Indiana Jones and the Last Crusade: The Action Gamen kansi
  • Kehittäjä: Tiertex Design Studios
  • Julkaisija: LucasFilm Games, U.S. Gold, Ubi Soft
  • Vuosi: 1989
  • Alustat: PC, Macintosh, Commodore 64, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Sinclair ZX Spectrum 128, NES, Sega Master System, Sega Gamegear, Sega Mega Drive ja Nintendo Game Boy

Indiana Jones and the Last Crusade: The Action Game oli Lucasfilm Gamesin toinen peli, joka perustui Indiana Jones ja Viimeinen ristiretki -elokuvaan. Lucasfilm Games julkaisi sen U.S. Goldin kanssa alunperin PC:lle vuonna 1989 elokuvan ilmestyessä ja seuraavien neljän vuoden aikana se käännettiin kaikkiaan 11 tietokoneelle. Eri versioissa oli hieman erilainen väritys ja pari muuta eroavaisuutta, mutta itse peli oli kaikissa samanlainen.

Ensimmäisessä tasossa Indy on teini-ikäisenä pelastanut Coronadon ristin ja pakenee parhaillaan kaivauksista sen kanssa. Hänen pitää hyppiä köydeltä toiselle, väistellä pahiksia, heiluttaa ruoskaa iskurajan mukaan ja liikkua koko ajan eteenpäin etsien uutta soihtua ennen kuin edellinen palaa loppuun. Valitettavasti pelin pelattavuus on todella heikoissa kantimissa. Köydestä roikkuessa yksikin osuma pudottaa Indyn ja seurauksena on lähes varma kuolema. Ruoskaniskujen loppuessa pitää käyttää nyrkkejä, valitettavasti vastustajilla on aseet. Kaiken kukkuraksi katto on matalalla ja hypättäessä pään lyöminen kattoon verottaa energiaa roimasti. Jokainen neljästä tasosta on samanlainen, Indy juoksee Utahin luolien, eläinten kansoittaman sirkusjunan, Venetsian katakombien, natseja vilisevien Brunwaldin linnan ja zeppeliinin sekä Graal-temppelin halki väistellen pahiksia ja keräten aikarajoitteisia tavaroita estääkseen ennenaikaisen kuoleman.

Jos haluat ostaa tämän pelin joudut hieman etsiskelemään. Todennäköisimmin pelin löytää eBaysta.