IndyVille

Asekotelo

Asekotelo

Indiana Jones kantoi revolveriaan nahkaisessa asekotelossa. Kuten revolveritkin, myös asekotelon tyyli vaihteli elokuvasta toiseen. Yleistyylinä oli kuitenkin viime vuosisadanvaihteen sotilaskotelot. Kadonneen aarteen metsästäjissä Indy kantoi mallia, jossa oli suhteellisen lyhyt tila piipulle, koska Indyn revolverissa oli vain neljätuumainen piippu, jota oli lyhennetty alkuperäisestä kuusituumaisesta. Tuomion temppelissä kotelo oli musta edellisen ruskean sijaan ja se oli käytännössä tismalleen samanlainen kuin brittiläinen ensimmäisen maailmansodan aikainen Webley & Scott Mark VI -kotelo. Viimeisessä ristiretkessä Indy käytti taas Webleyn koteloa, ja hänen aseensa oli myös samaa mallia. Kotelon väri oli palannut ruskeaan. Kristallikallon valtakunnassa vyöllä oli jälleen kerran Webleyn kotelo.

Koska Webley-koteloita on paljon liikkeessä, on sellaisen saaminen melko helppoa. Viimeisen ristiretken malliin ei tarvita ollenkaan muokkauksia, Tuomion temppeliä varten koteloa pitää tummentaa tai jopa maalata kokonaan mustaksi. Joidenkin teorioiden mukaan kotelo oli Tuomion temppelissä erittäin tumman ruskea, mutta se oli vain märkänä musta kuten lopun taistelussa, jossa Indy etsii asettaan tyhjästä kotelosta.

Indiana Jones -koteloita myyvät muun muassa Todd’s Costumes, Wested ja Magnoli Clothiers. Webley-koteloita saa muun muassa Epic Militariasta.

Kuvia kotelosta

Kadonneen aarteen metsästäjät

Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5

Indiana Jones ja Tuomion temppeli

Kuva 6 Kuva 7 Kuva 8

Indiana Jones ja Viimeinen ristiretki

Kuva 8 Kuva 9 Kuva 10