IndyVille

Vuoden 2006 uutiset

Sivu 2/3

Taas lisätietoa uudesta Indypelistä

Kuvakaappaus uudesta Indy-pelistäLucasArts on ensimmäistä kertaa julkaissut materiaalia tulevasta Indiana Jones -pelistä. Pelin uusilta virallisilta sivuilta löytyvissä 10 kuvakaappauksessa ja trailerissa Indy tappelee San Franciscon Chinatownissa kiinalaisia vastaan kaupungin kaduilla ja legendaaristen raitiovaunujen päällä. Lisäksi parissa kuvassa näkyy teksti Lao Che Cocktails, joten on pätevä syy olettaa että salaperäinen vanha vihollinen on Indiana Jones ja Tuomion temppelistä tuttu shanghailainen rötösherra Lao Che. Valitettavasti kuvakaappausten perusteella vaikuttaa siltä, että Indy ei muistuta yhtä paljon Harrison Fordia kuin Indiana Jones and the Emperor”s Tombissa.

LucasArts on myös julkaissut uuden lehdistötiedotteen DMM-teknologiasta. Sen mukaan DMM-teknologian avulla jokainen puun pirstoutuminen ja lasin hajoaminen tapahtuu eri tavalla, kuten oikeassakin elämässä.

IGN on lisäksi julkaissut pelistä artikkelin. Siinä ei kerrota käytännössä mitään uutta, mutta siinä kuvaillaan ansiokkaasti sitä mitä he näkivät pelistä -messuilla. Artikkelin mukaan pelistä on vain noin 20% valmiina ja ILM:n osuus pelistä on valaistuksen hoito, joka säädetään kuntoon Pirates of the Caribbean 2: Dead Man”s Chest -elokuvassa käytettävällä tekniikalla

Pelin virallinen sivu
Katso traileri
Lue lehdistötiedote
Lue IGN:n artikkeli

Vihdoinkin kunnon tietoa uudesta Indy-pelistä

Voodoo Extreme on julkaissut sivuillaan listan LucasArtsin -messuilla esiteltävistä peleistä. Niiden joukossa on uusi Indy-peli. Uusi peli sijoittuu vuoteen 1939 ja siinä Indy matkustaa San Franciscon Chinatownista Lähi-itään. Peliä tekevät LucasArts sekä Industrial Light & Magic yhdessä, lisäksi käytössä on kolme uutta teknologiaa. Jo esitellyn Euphoria-fysiikkamoottorin lisäksi käytetään DMM-nimistä tekniikkaa, jonka avulla kaikki kenttien tavarat ja materiaalit hajoavat ja käyttäytyvät realistisesti, sekä Hot Set -nimistä teknologiaa. Pelissä tavataan lisäksi tuttuja ystäviä sekä eräs salaperäinen vanha vihollinen…

Lue artikkeli

IndyVillen koodin rakenne muutettu

IndyVillen koodin rakenne on muutettu sellaiseksi, että jokaisen sivun materiaali latautuu ennen navigointia ja yläpalkkia. Tämän ansiosta sivusto toimii paremmin yksinkertaisilla selaimilla.

Lisätietoa uudesta Indy-pelistä

IGN on julkaissut artikkelin, joka käsittelee tulevassa Indy-pelissä käytettävää fysiikkamoottoria. Euphoria-niminen moottori mallintaa ihmisten animointia ennennäkemättömän luonnollisesti, sen avulla mm. putoavat ihmiset tarraavat henkensä hädässä kaikkiin ulokkeisiin. Itse peli ilmestyy ensi vuonna ainakin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle, lisätietoa jaetaan kolmen viikon päästä -messuilla.

Lue artikkeli

Indiana Jones 4:sen tilanne

Ilta-Sanomien linkityksen ansiosta IndyVillessä on käynyt päivässä noin 10 kertaa enemmän kävijöitä kuin tavallisesti. Monet tulevat tänne etsiäkseen tietoa Indiana Jones 4:sesta, joten tässä pieni tilannekatsaus:

5.3. Steven Spielberg kertoi, että Jeff Nathansonin kirjoittama käsikirjoitus, jonka muokkauksen George Lucas juuri lopetti, ei ole täysin Spielbergin mieleinen. Spielberg on palkannut käsikirjoittaja David Koeppin viimeistelemään sitä. Koepp on käsikirjoittanut Spider-Man – Hämähäkkimiehen ja Maailmojen sodan. Artikkelin mukaan Spielberg aikoo pitää välivuoden, mutta Spielbergin tiedottaja Martin Levy kumosi tiedon myöhemmin.

Reutersin mukaan Harrison Ford sanoi saksalaisen Fit for Fun -lehden haastattelussa, että hänellä ja Spielbergillä on nyt kumpaakin miellyttävä käsikirjoitus. Tämä on ristiriidassa kymmenen päivää aikaisemmin raportoiduissa tiedoissa, joiden mukaan David Koepp viimeistelee parhaillaan käsikirjoitusta. Todennäköisesti lehden haastattelu on tehty ennen Spielbergin kommenttia ja siten käsikirjoitus ei ole täysin valmis vielä. Myöskään aloituspäivämäärää ei ole päätetty vielä.

Lue Spielberg -artikkeli
Lue Reutersin artikkeli

IndyVille muutettu Unicodeen

IndyVillen merkistökoodaus on nyt muutettu UTF-8:aan eli Unicodeen. Tämän seurauksena hakukoneen pitäisi alkaa lähiviikkoina toimimaan myös ääkkösten kanssa. Lisäksi joillakin sivuilla saattaa olla ylimääräisiä kysymysmerkkejä, jos sellaisia ilmenee kerro niistä Palautelomakkeella tai Kairon baarissa.

Indy 4 Spielbergin listalla seuraavana

Ynetnews kertoo, että Steven Spielbergin seuraava projekti olisi Indiana Jones 4. Huhujen mukaan Spielbergin listalla ollutta Abraham Lincoln -filmiä on lykätty ja Harrison Fordin Lincoln-elokuva Manhuntia varten kasvattama pukinparta on mystisesti kadonnut ennen kuin elokuvan kuvaukset ovat edes alkaneet. Huhumylly alkaa pyöriä huimaa vauhtia.

Spielbergin haastattelu
Kuvia Fordista

John Williamsin syntymäpäivä

John Williams, maailman kuuluisin elokuvasäveltäjä ja Steven Spielbergin luottosäveltäjä, täyttää tänään 74 vuotta. Hän syntyi 8.2.1932 Long Islandilla New Yorkissa. Hän on säveltänyt musiikit mm. elokuviin:

  • Tappajahai
  • Tähtien sota
  • Kolmannen asteen yhteys
  • Teräsmies
  • Star Wars Episodi V: Imperiumin vastaisku
  • Kadonneen aarteen metsästäjät
  • E.T.
  • Star Wars Episodi VI: Jedin paluu
  • Indiana Jones ja Tuomion temppeli
  • Indiana Jones ja Viimeinen ristiretki
  • Jurassic Park
  • Schindlerin lista
  • Pelastakaa sotamies Ryan
  • Star Wars Episodi I: Pimeä uhka
  • Harry Potter ja Viisasten kivi
  • Star Wars Episodi II: Kloonien hyökkäys
  • Minority Report
  • Harry Potter ja Salaisuuksien kammio
  • Ota kiinni jos saat
  • Harry Potter ja Azkabanin vanki
  • Star Wars Episodi III: Sithin kosto
  • Maailmojen sota

Aikamoinen ansiolista yhdelle miehelle. Toivotaan että hän pysyy mukana kuvioissa ainakin Indy neloseen asti.

AP haastatteli Fordia

Harrison Ford jatkaa julkisuuden valokeilassa patsastelua. Nyt hän puhui Associated Press -uutistoimiston kanssa projekteistaan, joista toinen on Abraham Lincoln -pätkä Manhunt ja toinen tietysti Indiana Jones 4. Fordin mukaan elokuvan toteutuminen on lähellä ja aikataulut sopivat juuri nyt erinomaisesti. Lisäksi elokuva tehdään vanhanaikaisesti, kuten kolme aikaisempaa osaa.

Lue artikkeli

Ford haluaisi Madsenin Indy neloseen

Harrison Ford puhui movieline.netin kanssa uudesta Firewall -elokuvastaan ja kehui vastanäyttelijänsä Victoria Madsenin maasta taivaisiin. Harrison piti Madsenista niin paljon että on kuulemma jo puhunut hänen kanssaan mahdollisesta roolista Indy 4:sessa.

Lähde: IMDB

Finnair parodioi Indyä

Suuri Alppimatkan metsästys -julisteViikko sitten ilmestyneen IS Torino -lehden takakannessa on Finnairin mainos, joka parodioi Indiana Jones ja Viimeistä ristiretkeä. Mainoksessa Kalle Palander ja Tanja Poutiainen ovat samanlaisessa asennossa kuin Viimeisen ristiretken kuuluisassa julisteessa. Julisteen alla lukee tutulla fontilla Suuri Alppimatkan metsästys, muita Indyviittauksia ovat mm. hehkuva aurinko ja lentokone.

Finnairin kampanjasivu
Kilpailu