Paita

Paita

Indy käyttää nahkatakkinsa alla safaripaitaa. Se on vaalea, siinä on epoletit, pitkät hihat, kaksi rintataskua ja siinä on kangaspätkät molempien taskujen ylä- ja alapuolella. Kadonneen aarteen metsästäjissä oli kankaan väriset napit, muissa elokuvissa tummemmat. Epolettien malli on ns. katkaistu kolmio, eli niiden päät ovat pyöreän näköiset mutta ovat oikeasti viistosti nelikulmaiset.

Alunperin paidan valmisti Bermans & Nathansin Noel Howard. Tämänkaltaista paitaa saa monista paikoista, tosin harvoissa on kangaspätkät. Erittäin hyvän paidan voi ostaa esim. Adventurebilt Hat Co.:lta Saksasta, Todd’s Costumesilta Yhdysvalloista, Wested Leather Companylta Englannista, Magnoli Clothiersilta Uudesta-Seelannista ja What Price Glorylta Yhdysvalloista. Adventurebiltin paita maksaa noin 60 € plus postikulut, Toddin paita noin 45 euroa plus posti, Westedin paita noin 55 € plus postikulut, Magnolin noin 110 € plus verot sekä WPG noin 45 euroa plus posti ja verot.

Kuvia paidasta

Kuvia paidasta Kadonneen aarteen metsästäjissä ja Tuomion temppelissä (Viimeisessä ristiretkessä Indy ei käytä pelkkää paitaa kertaakaan):

Kuva 1 Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4
Kuva 5 Kuva 6
Kuva 7 Kuva 8
Kuva 9 Kuva 10

IndyVille