IndyVille

Sekalaisia varusteita

Indiana Jonesilla oli myös monia muita esineitä, joita hän kantoi paljon elokuvissa. Niillä ei ole omaa sivua, koska ne esiintyvät niin lyhyen ajan. Täällä saat tietoa sekalaisista esineistä.

Tupakansytytin

Viimeisessä ristiretkessä Indyllä oli mukana amerikkalainen Zippo-sytytin, jossa oli neliapilan kuva. Indy lainasi sitä Elsalta Venetsian katakombeissa sytyttäessään soihtua. Ilmeisesti Indy ei koskaan palauttanut sytkäriä. Sytkärin merkki on siis Zippo ja malli #200 Brushed Chrome. Kyseinen Zippo maksaa Suomessa noin 30 euroa. Zipon voi joko maalata tai siihen voi tehdä neliapilakuvioidut laput päälle.

Kuvia sytkäristä:

Kuva 2 Kuva 3

Silmälasit

Opettaessaan yliopistolla Indy käyttää pyöreitä silmälaseja. Niiden merkki on BOIC ja niiden kehykset on täytetty 14 karaatin kullalla. BOIC lopetti vuonna 2003 ja nykyään laseja valmistaa Berkshire Chase.

Kuva laseista:

Kuva 1

Solmio

Viimeisessä ristiretkessä Indy käyttää myös täysmustaa popliinisolmiota. Solmio on leveimmillään 8,6 senttiä leveä ja kapeimmillaan 3,8 senttiä. Mustia solmioita saa käytännössä mistä tahansa paikasta missä myydään solmioita.

Kuva solmiosta:

Kuva 1

Taskuveitsi

Kadonneen aarteen metsästäjissä Indyllä on mukanaan taskuveitsi, jolla hän aikoo katkaista Marionin köydet teltassa, mutta päättääkin pitää Marionin vielä jonkin aikaa kiinni. Monien mielestä veitsen merkki on Hubertus, mutta asiasta ei kukaan voi olla varma.

Kuva veitsestä:

Kuva 1

Hansikkaat

Indiana Jones käytti hansikkaita ainoastaan Kadonneen aarteen metsästäjissä. Ne on tehty ohuesta nahasta. Hansikkaiden merkistä on kiistelty kauan ja hartaasti, monien mielestä ne ovat Wells Lamontin valmistamat, joidenkin mielestä Midwest Gloven. Ongelmana on se että ne todennäköisesti vain lainattiin Paramountin roudarilta kesken kohtauksen. 80-luvun alussa Paramount hankki hansikkaansa molemmilta em. valmistajilta. Tämän kaltaisia hansikkaita saa muun muassa rautakaupoista, netissä hanskoja myy muun muuassa Magnoli Clothiers ja Wested.

Kuvia hanskoista:

Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4