IndyVille

Rob MacGregorin kirjat

Rob MacGregor julkaisi vuosina 1991–1992 yhteensä kuusi Indiana Jones -romaania. Niissä oli erityistä se, että MacGregor antoi Indyn mennä naimisiin punapää Deirdre Campbellin kanssa. Kirjoja ei ole käännetty suomeksi. Kustantajana toimi Bantam Books. Romaanien kannet piirsi Drew Struzan.

Indiana Jones and the Peril at Delphi
Takakansi
Indiana Jones and the Peril at Delphi – Julkaistu 1991
1600 vuoden ajan on Pythian veljeskunta odottanut Delfoin oraakkelin paluuta. Ennustuksessa mainittu maanjäristys on juuri julistanut hänen paluunsa. Dorian Belecamus, kaunis ja lumoava arkeologian professori, päättää tarttua maansa ohjaksiin ryhtymällä Delfoin oraakkeliksi. Hän on löytänyt juuri oikean miehen auttamaan tehtävässä: Indiana Jonesin. Seikkailu vie Chicagosta Pariisin kautta Kreikkaan, missä Indy laskeutuu käärmejumalan pohjattomaan kuiluun ja löytää oraakkelin voimien takana olevan pyhän kiven. Mutta Dorian on päättänyt tehdä Indystä rakastajansa ja pappinsa, pelinappulan suunnitelmassa joka tähtää kuninkaan surmaamiseen.
Indiana Jones and the Dance of Giants
Takakansi
Indiana Jones and the Dance of Giants – Julkaistu 1991
Indiana Jones on juuri saanut ensimmäisen opetustyönsä Lontoon yliopiston arkeologian osastolla. Hänen paras ja nätein oppilaansa on 20-vuotias skottityttö Deirdre Campbell, joka väittää löytäneensä kultaisen pergamenttirullan joka todistaa Merlin-velhon olemassaolon. Parlamentin jäsen Adrian Powell etsii keinoa uudelleenherättää Druidien muinainen lahko. Sen voimien avulla hän voisi valloittaa maailman. Mutta sitä ennen hän tarvitsee Merlinin rullan, johon hän tarvitsee Indyn apua. Indyn matka kulkee Skotlannin luolista Britannian halki Stonehengeen, missä Merlinin salaisuus viimein paljastuu.
Indiana Jones and the Seven Veils
Takakansi
Indiana Jones and the Seven Veils – Julkaistu 1991
Saavuttuaan kaivauksilta Tikalista, Indy saa selville että eversti Percy Fawcettin muistiinpanot ovat löytyneet. Fawcett kertoo kadonneesta kaupungista Brasilian viidakoissa ja siellä asuvasta salaperäisestä punatukkaisesta kansasta joka saattaa olla muinaisten kelttidruidien jälkeläisiä. Indiana Jones lähtee Deirdrensä kanssa Amazonille etsimään kaupunkia. Siellä kumppanukset kohtaavat vaarallisen parivaljakon ja kannibaali-intiaanien heimon joka uhkaa tehdä heistä historiaa. Mutta kätketyssä kaupungissa on vielä tarunomaisten ”seitsemän hunnun” voima, eikä kukaan ole paennut elävänä.
Indiana Jones and the Genesis Deluge
Takakansi
Indiana Jones and the Genesis Deluge – Julkaistu 1991
Lontoo, 1927. Indiana Jones opettaa kelttiläisarkeologiaa Lontoossa kun hän saa kirjeen ystävältään Jack Shannonilta. Indy päättää pitää taukoa opetuksesta ja käväistä Shannonin luona Chicagossa. Chicagossa Indy tapaa neuvostoliittolaisen tohtori Vladimir Zobolotskyn ja lähtee hänen ja Shannonin kanssa Turkkiin etsimään Nooan arkkia Ararat-vuoren huipulta. Ikävä kyllä heidän tiellään on italialaisia mafiosoja, Kremlin agentteja ja turkkilaisia janitsaareja. Vuoren päällä Indy huomaa, että arkki on muutakin kuin vanha laiva…
Indiana Jones and the Unicorn's Legacy
Takakansi
Indiana Jones and the Unicorn’s Legacy – Julkaistu 1992
Eksyessään ikivanhaan luolastoon Indiana Jones löytää viittauksia siitä, että yksisarvisia olisi ollut oikeasti olemassa. Viisi vuotta myöhemmin Indy tapaa naisen, joka etsii yksisarvisen sarvea. Mutta niin etsii eräs Indyn vanha tuttu, ja hän ei kaihda mitään keinoja saadakseen sen. Joidenkin mukaan yksisarviset kuolivat sukupuuttoon suuressa vedenpaisumuksessa. Toisten mukaan sarvi on erinomainen vastalääke myrkkyyn. Indy saa selville, että sen voimat ovat kaikkea muuta kuin hyväntahtoiset.
Indiana Jones and the Interior World
Takakansi
Indiana Jones and the Interior World – Julkaistu 1992
Kun Indy aikaisemmassa kirjassa hävitti erään tärkeän aarteen, hän samalla aiheutti epätasapainon maanpäällisen ja -alaisen maailman välille. Nyt maapallon sisäpuolella elävä kansa pyrkii valloittamaan maanpäällisen alueen ja yhdistämään alueet mahtavaksi pahuuden maailmaksi. Indyn täytyy estää se.