IndyVille

Wolfgang Hohlbeinin kirjat

Wolfgang Hohlbein julkaisi vuosi­na 1990–1994 kahdeksan saksankielistä Indiana Jones -romaania, jotka on käännetty vain hollanniksi. Kirjojen kannet piirsi Oliviero Berni.

Indiana Jones und die Gefiederte Schlange Indiana Jones und die Gefiederte Schlange – Julkaistu 1990
Indy etsii jälkiä amerikkalaisesta geologiystävästään Andien juurella. Vihoviimein hän löytää miehen erikoisen intiaaniheimon pienestä kylästä, mutta mies on kuolemansairas ja kuolee pian Indianan käsivarsille. Hän antaa Indylle erikoisen amuletin, joka on muotoiltu sulkakäärmeen näköiseksi. Amuletti kuului aikoinaan mayojen ylipapille ja sen kerrotaan antaneen kantajalleen taikavoimia. Valitettavasti amuletti tuo Indylle vain ongelmia kun hänestä tulee vihamielisen heimon maalitaulu, heimon joka tekee mitä tahansa saadakseen esineen takaisin omistukseensa…
Indiana Jones und das Schiff der Götter Indiana Jones und das Schiff der Götter – Julkaistu 1990
1939, Grönlannin rannikolla. Amerikkalainen tutkimusalus löytää valtavan jäävuoren, jolla on puolihullu tiedemies nimeltä Van Hesling. Kuukausia myöhemmin kansainvälinen tutkimusryhmä saapuu Odin-jäävuorelle zeppeliinillä paljastaakseen sen salaisuuden. Niin vaarallista tutkimusmatkaa ei tietenkään voi tehdä ilman arkeologi Indiana Jonesin osallistumista…
Indiana Jones und das Gold von El Dorado Indiana Jones und das Gold von El Dorado – Julkaistu 1991
Professori Korda, Indiana Jonesin ystävä ja kollega, joutuu lentokoneella hurrikaaniin Bolivian sademetsien yllä eräällä tutkimusmatkallaan. Juuri ennen hätälaskeutumista hän tekee sensaatiomaisen löydön: valtava laakso joka on täysin puhtaan kullan peitossa! Saadakseen löytämänsä törmäyskraaterin salaisuuden selville hän tarvitsee Indiana Jonesin apua! Indy ymmärtää pian että Korda on löytänyt El Doradon ihmeellisen kulta-aarteen. Mutta kullalla on kirous, jonka mukaan jokainen kultaan koskeva sairastuu ja kokee tuskallisen kuoleman. Mutta tämä ei tietenkään pelota Indiana Jonesia…
Indiana Jones und das Schwert des Dschingis Khan Indiana Jones und das Schwert des Dschingis Khan – Julkaistu 1991
Washington, Venäjän lähetystö. Kaunis neuvostokomissaari Tamara Jaglova kutsuu Indyn Ulko-Mongoliaan suuntaavalle tutkimusmatkalle. Se koskee vanhaa legendaa. Ja mitä voisi tapahtua jos legenda on totta. Tarun mukaan Khanin miekan löytyessä mongolivaltakunta palaa entiseen loistoonsa. Villiheimot ovat valmiina. Vaarallinen seikkailu odottaa Indyä, ja vastassa on vihollisia kaikista maista: venäläisiä, kiinalaisia, saksalaisia ja japanilaisia. Yksi asia on kuitenkin selvä. Et voi paeta seikkailua. Ja niin villi jahti maanosien halki voi alkaa.
Indiana Jones und das Verschwundene Volk Indiana Jones und das Verschwundene Volk – Julkaistu 1991
Ollessasi Chicagossa sinun täytyy olla aina valmiina. Valmiina satamarottien ja kovisten, tappajien ja ryövärien varalta. Ei siis mikään ihme että Indiana Jones huomaa jaloissaan sementtisaappaat pian erään lurjuksen ilmestyttyä. Ei mikään lupaava tilanne, ja kaikki professori Petrykin vuoksi, joka on juuri tehnyt sensaatiomaisen löydön. Lisäksi nuori mormooni Zach haluaa myydä Indylle vanhan savikiekon joka on peräisin Anasazi-intiaanien kadonneesta kulttuurista. Rämäpäisellä pakomatkalla gangsterien ja gorillojen kynsistä Indy ja kumppanit päätyvät muinaiseen kaupunkiin ja uskomattomien mittasuhteiden seikkailulle. Ja Indiana alkaa hiljalleen ymmärtää koko totuuden: voit polttaa sormesi savenpalasta.
Indiana Jones und das Geheimnis der Osterinseln Indiana Jones und das Geheimnis der Osterinseln – Julkaistu 1992
Washinton on rauhallinen paikka. Mutta rauha kaikkoaa lopullisesti kun eräät herrat Franklin ja Delano lähestyvät Indiana Jonesia pienen pyynnön kanssa. Se koskee tutkimusmatkaa Pääsiäissaarelle, mutta Indy epäilee että se ei ole pelkkä yksinkertainen tutkimusreissu. Franklin ja Delano ovat ovelia kettuja, ja he hymyilevät liikaa. Etelämerellä käynnissä olevan saksalaisen salaliiton kannoilla oleva amerikkalaisagentti on kadonnut ja Jonesin pitää löytää hänet. Todellisena patrioottina Indyllä on omat syynsä aiheuttaa natseille hieman ongelmia. Etsintä alkaa Pau-Paun atollilta, mutta trooppinen pakomatka on petollinen: Polynesia on rehevä helvetti, ja Indyn käskynä on itsemurhatehtävä.
Indiana Jones und das Erbe von Avalon Indiana Jones und das Erbe von Avalon – Julkaistu 1993
Outoja sattumuksia: Englannin rannikolla muinainen laiva ajaa sukellusveneen kylkeen. Liverpoolin läheltä löydetään tuntematonta kieltä puhuva mies. Ja belgialaisen Gentin kaupungin lähellä saksalaiset valloittajat työskentelevät todella erikoisen salaisen projektin kimpussa – keskiaikaisen linnan. On vuosi 1940 ja Indiana Jonesilla on kädet täynnä töitä: pakomatkalla oleva professori, natsikätyri joka todella ansaitsee kunnon läksytyksen, ja erittäin nuori belgialainen vastarintataistelija. Viimein Indy ymmärtää totuuden. Kyse on Excalibur-miekasta – kuningas Arthurin legendaarisestä säilästä, joka on nyt pyövelin ykköskohde.
Indiana Jones und das Labyrinth des Horus Indiana Jones und das Labyrinth des Horus – Julkaistu 1994
Indiana Jones on mies joka ei unohda. 16 vuotta aikaisemmin professori Basil Smith pelasti Indyn hengen ja sähkeen saapuessa Istanbulista on Indyn vuoro maksaa velka takasin. Mutta saapuessaan Turkkiin ystävä onkin yllättäen kadonnut. Kaikki jäljet johtavat Egyptiin. Pyramidien varjoista Indiana Jones tapaa muinaisen, julman voiman, joka on odottanut vuosituhansia vapautusta. Erään asian Jones tajuaa todella pian: autiomaassa jokainen päätyy samanlaiseksi: vaaleaksi luurangoksi hiekkapeiton alle.