IndyVille

Dark Horsen sarjakuvat

Dark Horse Comics aloitti Indy-sarjakuvien julkaisemisen vuonna 1991. Viiden vuoden aikana DH julkaisi kahdeksan tarinaa, useimmiten neljässä osassa. Yksi tarina julkaistiin kuudessa osassa ja yksi yhdessä osassa.

Vuonna 1993 Dark Horse julkaisi 12 Indiana Jones Junior -lehteä. Ne olivat sarjakuvaversioita TV-sarjan 12 ensimmäisestä jaksosta.

Suomessa julkaistiin 1990-luvun alussa kolme DH:n tarinaa. Mustanaamioissa 6/1992–9/1992 julkaistiin täytejuttuina tarina Indiana Jones ja Arvoitusten Atlantis. Se perustui samaan juoneen kuin tietokonepeli Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Mustanaamioissa 4/1995–9/1995 julkaistiin täytejuttuina tarina Indiana Jones: Myrskyä itämailla. Mustanaamiossa 19/1995 julkaistiin täytejuttuna tarina Indiana Jones: Meripaholaisen temppeli.

Lisäksi vuonna 1993 julkaistiin kaikki Indiana Jones Junior -lehdet kuudessa lehdessä. Lehdet julkaisi Kustannus Oy Semic, joka julkaisi myös Marvelin sarjakuvat. Sarjakuvat suomensi Anssi Alanen.

Egmont Kustannus julkaisi vuonna 2008 kolme sarjakuvaspesiaalia uusimman elokuvan tiimoilta. Ensimmäisenä kauppoihin saapui Kristallikallon valtakunta -spesiaali, sitä seurasi 1990-luvun alussa julkaistu tarina Indiana Jones ja Kadonnut Atlantis ja kolmantena tuli Suomessa aiemmin julkaistu tarina Indiana Jones ja Sargassomeren piraatit.

Helmikuussa 2009 Egmont alkoi julkaista nuorille suunnatussa BanSai-lehdessään Dark Horsen Indiana Jones Adventures -jatkosarjaa.

Indiana Jones Junior -sarjakuvat

IJJ 1/1993 1/1993 – EGYPTI toukokuu 1908 – MEXICO maaliskuu 1916

Indiana Jones on käymässä museossa ja tapaa kaksi tylsistynyttä nuorukaista. Hän alkaa valistaa heitä kaikista museon aarteista ja miten hän oli mukana etsimässä niitä. Indy kertoo miten hän yhdeksänvuotiaana tapasi Arabian Lawrencen ja seikkaili egyptiläisissä haudoissa tämän kanssa. Jatkotarinassa Henry Jones Jr. kertoo miten hän onnistui hankkimaan kyseisestä haudasta ryöstetyn sakaalipatsaan takaisin 17-vuotiaana Meksikon vallankumouksen pyörteissä.

IJJ 2/1993 2/1993 – BRITTILÄINEN ITÄ-AFRIKKA syyskuu 1909

Indiana Jones on kutsuttu hyväntekeväisyysaterialle Rotujenvälisen sivistyksen tukirahaston toimesta. Ruokapöydässä Indy alkaa kertoa tarinaa miten hän kymmenvuotiaana tapasi Theodore Rooseveltin Afrikassa. Indy ja hänen alkuasukasystävänsä etsivät yhdessä alueelta yllättäen kadonneen antilooppilajin, mutta lajin löytyessä Roosevelt seurueineen aikoo teurastaa koko harvinaisen lajin sukupuuttoon.

IJJ 3/1993 3/1993 – VERDUN syyskuu 1916

Indiana Jones istuu lentokoneessa liikemiehen kanssa, joka on juuri ostanut kyseisen lentoyhtiön ja aikoo nyt lopettaa sen. Indy ei voi sietää moista ihmisten elämistä piittaamattomuutta ja alkaa kertoa miehelle tarinaa ajattelemattomista belgialaiskenraaleista ensimmäisessä maailmansodassa. Vuonna 1916 Indy toimi salanimellä Henri Defense Belgian armeijan vapaaehtoislähettinä toimittaen käskyjä päämajasta rintamalle. Indy saa selville, että saksalaiset ovat tuomassa paikalle kaksi valtavaa tykkiä jotka voisivat teurastaa tuhansia sotilaita sekunneissa, mutta poliitikoiden talutusnuorassa olevat kenraalit vaativat hyökkäystä toisensa perään.

IJJ 4/1993 4/1993 – SAKSALAINEN ITÄ-AFRIKKA joulu-tammikuu 1917

Indiana Jones on sairaalan odotusjonossa kun sinne tuodaan haavoittunut pieni tyttö. Kun eräs mies halveksii mustaa lasta ja väittää että hänestä ei koskaan tule mitään, Indy alkaa kertoa tarinaa miten hän 18-vuotiaana oli Afrikassa taistelemassa Saksaa vastaan. Indy lähetetään matkalle Kongon viidakon läpi Afrikan länsirannikolle, minne belgialaisten aselähetys on jäänyt jumiin. Rankalla vaelluksella Indy joutuu luopumaan monista tovereistaan, jotka kuolevat sademetsän tauteihin, sekä jälleen kerran vastustamaan ajattelemattomien upseerien käskyjä.

IJJ 5/1993 5/1993 – WIEN marraskuu 1908 – WIEN maaliskuu 1917

Indiana Jones on sairaalassa psykiatrisella puolella, kun hän alkaa muistella aikaa jolloin hän oli isänsä kanssa Wienissä vuonna 1908. Sillä matkalla Indy ihastui prinsessa Sophieen. Prinsessa pyytää Indyä ulos illaksi kävelylle, missä Indy kuitenkin aiheuttaa vaaran Sophielle menemällä hänen kanssaan luistelemaan ilman valvojaa. Itävallan keisari ei tästä ymmärrettävästi pidä joten Indy ja Sophie joutuvat eroamaan. Indy tapaa myös Sigmund Freudin, psykoanalyysin suuren keksijän, joka valistaa Indyä olemaan koskaan luovuttamatta ja yrittämään uudelleen, mutta loppujen lopuksi rakastavaisten suhde ei kestä välimatkaa.

Toisessa tarinassa Indy on 18-vuotiaana liittynyt Belgian salaiseen palveluun. Indy tapaa Pariisissa veljekset Sixtuksen ja Xavierin, joiden sisko Zita on Itävallan keisarinna. Veljesten ja Indyn pitää salakuljettaa sopimus rauhasta Wieniin Kaarle I:n allekirjoitettavaksi.

IJJ 6/1993 6/1993 – PEKING maaliskuu 1910

Indiana Jones on kiitospäivän aterialla sukunsa kanssa, kun hänen lapsenlapsenlapsensa kieltäytyy maistamasta karpalohyytelöä vaikka ei ole sitä koskaan edes maistanut. Ennakkoluuloisuus saa Indyn kertomaan tarinaa miten hän oli 11-vuotiaana Kiinassa perheensä kanssa ja tutkivat alueen rikasta historiaa. Matkalla Kiinan maaseudulla seurueen vaunut syöksyvät jokeen ja he pelastautuvat läheisen kiinalaisperheen askeettiseen kotiin. Valitettavasti Henry Jones Jr. on sairastunut matkalla lavantautiin ja seurue on jumissa köyhän kiinalaisperheen luona. Indyn vanhempien täytyy päästä paikallisia lääkintämenetelmiä koskevien ennakkoluulojensa yli voidakseen pelastaa Indyn.

Indiana Jones -sarjakuvat

Indiana Jones ja Arvoitusten Atlantis osa 1Indiana Jones ja Arvoitusten Atlantis osa 2 Indiana Jones ja Arvoitusten Atlantis osa 3Indiana Jones ja Arvoitusten Atlantis osa 4 Mustanaamiot 6/1992–9/1992 – Indiana Jones ja Arvoitusten Atlantis

Indiana Jones löytää Barnett Collegen varastoista ikivanhan patsaan, joka oli löytynyt vuosia aikaisemmin Islantiin tehdyn Jastro-tutkimusmatkan aikana. Saksalainen eversti Klaus Kerner varastaa patsaan Indyltä ja vierailee myöhemmin myös Indyn naisystävä Sophia Hapgoodin asunnolla New Yorkissa, mikä myös tyhjennetään Jastro-esineistä. Huhujen mukaan Jastro-tutkimusmatkalla on jotakin tekemistä kadonneen Atlantiksen kanssa. Indy ja Sophia lähtevät Atlantin kiertolennolle etsimään Atlantikseen liittyviä esineitä, ja pysähtyvät matkalla muun muassa Islannissa, Azoreilla, Tikalissa ja Leningradissa. Lopulta jäljet johtavat Platonin kadonneeseen dialogiin joka löytyy yllättäen Indyn työpaikalta, Barnett Collegen varastoista. Dialogin kanssa Indiana ja Sophia lähtevät etsimään Atlantista tarkoituksenaan löytää se ennen natseja, jotka tavoittelevat mantereen äärimmäisen voimakasta energialähdettä orichalcumia ja sen konetta, jonka avulla voi luoda jumalia…

Indiana Jones: Myrskyä Itämailla osa 1Indiana Jones: Myrskyä Itämailla osa 2 Indiana Jones: Myrskyä Itämaillaosa 3Indiana Jones: Myrskyä Itämailla osa 4 Indiana Jones: Myrskyä Itämailla osa 5Indiana Jones: Myrskyä Itämailla osa 6 Mustanaamiot 4/1995–9/1995 – Indiana Jones: Myrskyä Itämailla

Indiana Jones on kaivauksilla Tripolissa, kun hän saa Marcus Brodylta käskyn lähteä välittömästi Nepaliin. Indy matkustaa sinne arabialaisen apupoikansa Khamalin kanssa, ja tapaa määränpäässä vanhan tuttunsa Sophia Hapgoodin. Sophia on löytänyt viittauksia siitä, että jossakin saattaisi olla vielä kätkettynä kirjoituskääröjä, jotka sisältävät itse Buddhan alkuperäisiä oppeja. Niiden avulla voisi yhdistää koko Aasian 500-miljoonaisen kansan, mikä olisi valtava mahti väärissä käsissä. Indy lähtee Sophian, Khamalin ja tohtori Kalin kanssa metsästämään noita kääröjä ja saa peräänsä japanilaisen kenraalin joukkoineen, jotka aikovat hankkia kääröt edistämään aasianlaajuista ”rauhanoperaatiotaan”…

Indiana Jones: Meripaholaisen temppeli Mustanaamio 19/1995 – Indiana Jones: Meripaholaisen temppeli

Indiana Jones on tyynellä valtamerellä tutkimassa polynesialaisten hallitsemia Marquesas-saaria, kun hän saa käsiinsä kartan joka osoittaa 3000 kilometrin päässä olevan vedenalaisen temppelin sijainnin. Indy purjehtii kumppaniensa kanssa sinne ja sukeltaa temppeliin, mutta valitettavasti laivalla puhkeaa samalla kapina ja Indy herättää satoja vuosia uinuneen valtavan meripaholaisen…

Englanninkieliset tarinat

  • Indiana Jones and the Fate of Atlantis
  • Indiana Jones: Thunder in the Orient
  • Indiana Jones and the Arms of Gold
  • Indiana Jones and the Golden Fleece
  • Indiana Jones and the Shrine of the Sea Devil
  • Indiana Jones and the Iron Phoenix
  • Indiana Jones and the Spear of Destiny
  • Indiana Jones and the Sargasso Pirates

Vuoden 2008 sarjakuvat

Indiana Jones ja Kristallikallon valtakunta Indiana Jones ja Kristallikallon valtakunta

Kristallikallon valtakunta -albumi, jonka juoni perustuu elokuvan käsikirjoitukseen. Koska elokuvaa ei tehty täysin käsiksen mukaan, on sarjakuvassa poistettuja ja muutettuja kohtauksia.

Indiana Jones ja Kadonnut Atlantis Indiana Jones ja Kadonnut Atlantis

1990-luvulla julkaistu Indiana Jones ja Arvoitusten Atlantis -tarina uudella nimellä ja TPB-muodossa.

Indiana Jones ja Sargassomeren piraatit Indiana Jones ja Sargassomeren piraatit

Indiana Jones etsii kadonnutta viikinkialusta Jäämerellä, kun hänen tiiminsä pettää hänet ja vanhan vihamiehensä Lawtonin. Parivaljakon noukkii kyytiinsä laiva, jonka matkustajana on ”Indyn kadonnut veli” New Jersey Jones sekä salaperäinen nainen nimeltä Cairo. Sattumusten kautta nelikko joutuu pelastusveneeseen ja ajautuu Sargassomerelle, laivojen hautausmaalle jolla valtaa pitää Merinoidan johtama julmien merirosvojen joukko…

BanSai-lehden sarjakuvat

Indiana Jonesin seikkailut, osa 1 BanSai 1/2009 – Indiana Jonesin seikkailut

Indy on Uppsalassa talvella 1930. Hän on vanhan kilpailijansa Forrestalin jäljillä ja tutkii jotain vanhaa luolaa, kun törmää luolaan loukkuun jääneeseen brittiläiseen arkeologiin.