IndyVille

Indiana Jones and the Fate of Atlantis

  • Kehittäjä: LucasArts
  • Julkaisija: LucasArts
  • Vuosi: 1992
  • Alustat: PC, Amiga, Macintosh, FM Towns
  • Muualla IndyVillessä: Vinkkejä, lataa demo
  • Osta peli: GOG.com tai Steam

1939 – toisen maailmansodan aatto. Natsien agentit ovat saamaisillaan käsiinsä atomipommiakin vaarallisemman aseen. Vain Indy voi pysäyttää heidät ennen kuin he vapauttavat tappavan voiman joka upotti Atlantiksen.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis oli ensimmäinen PC:lle tehty graafinen Indy-peli, joka ei perustunut jonkin elokuvan juoneen. Peli julkaistiin Amigalle, PC:lle ja Macintoshille vuonna 1992, ja se käytti LucasArtsin legendaarista SCUMM-käyttöliittymää. Grafiikat ja äänitehosteet ovat normaalia senaikaista laatua, mutta pelattavuus on omaa luokkaansa. Vuoden 1993 keväällä julkaistiin myös CD-ROM-versio, jossa oli ääninäyttelijöiden puhumat repliikit.

Fate of Atlantiksessa seikkailija-arkeologi Indiana Jonesin pitää löytää Atlantiksen uponnut kaupunki ennen natseja, jotka sen sisältämää muinaista voimaa käyttäen voisivat valloittaa maailman. Atlantis-operaation nokkamiehinä ovat natsiupseeri Klaus Kerner ja amerikkalaistiedemiesten uraanikokeiluista kiinnostunut tohtori Hans Übermann. Pelin keskiosa voidaan läpäistä kolmea eri reittiä pitkin: äly, tappelu ja tiimityö. Peli käytti myös IQ Points -nimistä pisteenlaskujärjestelmää, joka osaltaan lisäsi uudelleenpelattavuutta. Kyseinen järjestelmä oli hieman eri tavalla käytössä jo Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventuressa ja Indiana Jones in the Lost Kingdomissa.

Voit ostaa pelin GOG.comista tai Steamista.

Uudemmilla koneilla voi esiintyä vaikeuksia saada peli ja sen äänet toimimaan kunnolla. Sitä varten suosittelen ScummVM:n lataamista. Se on ohjelma, jonka avulla voi pelata vanhoja seikkailupelejä uudemmilla Windowseilla sekä esim. Macintoshilla, Linuxilla ja kännyköillä.

Laitteistovaatimukset

Suoritin: AT 286 12 MHz tai vastaava, CD-ROM-versio 386 16 MHz tai vastaava
Keskusmuistia: 640 KB
Näyttö: 256-värinen
Kiintolevytilaa: 100 MB
Äänikortti: AdLib, Roland, Soundblaster tai SoundMaster II
Ohjaaminen: Näppäimistö, hiiri tai joystick
Levyasema: 1,44 MB 3,5″

Kuvia pelistä

LucasArts omistaa kaikki oikeudet näihin kuviin. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana.

Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Kuva 7 Kuva 8 Kuva 9 Kuva 10 Kuva 11 Kuva 12 Kuva 13 Kuva 14 Kuva 15 Kuva 16 Kuva 17 Kuva 18 Kuva 19 Kuva 20 Kuva 21 Kuva 22 Kuva 23 Kuva 24 Kuva 25