IndyVille

Indiana Jones and the Temple of Doom

Indiana Jones and the Temple of Doom -pelikone

  • Kehittäjä: Atari, Paragon Programming, Mindscape, Papyrus Design Group
  • Julkaisija: Atari, U.S Gold, Mindscape
  • Vuosi: 1985
  • Alustat: Atari System 1, Sinclair ZX Spectrum 128, Amstrad CPC, Commodore 64, Apple II, IBM PC, Sega Master System ja NES

Indiana Jones and the Temple of Doom oli ensimmäinen huimasti menestynyt Indy-peli. Atari julkaisi sen alun perin Atari System 1 -peliautomaatille vuonna 1985, ja seuraavien kolmen vuoden aikana se käännettiin seitsemälle tietokoneelle. Valitettavasti käännösversiot olivat huomattavasti huonompia kuin alkuperäinen pelikone, erityisesti grafiikka ja pelattavuus olivat surkeita.

Peli sijoittuu Indiana Jones ja Tuomion temppeli -elokuvan loppuun. Pelissä Indyn pitää selviytyä lukuisista temppelin vartijoita ja lepakoita kuhisevista tasoista. Atari-versiossa pelissä on kolme päävaihetta, joista ensimmäisessä pelastetaan lapsia kaivoksista ruoska viuhuen, toisessa huristellaan kaivoskärryllä raiteelta toiselle takaa-ajajia väistellen ja vihollisia ruoskien ja kolmannessa yritetään napata Sankaran kivi Tuomion temppelistä Mola Ramilta. Kiven nappaamisen jälkeen alkaa uusi kierros. Kun tätä on tehty kolme kierrosta tulee viimeinen kenttä, jonka pelastus- ja ajeluvaiheiden jälkeen pitää selviytyä riippusillan toiseen päähän ja pudottaa Mola Ram alas krokotiilikanjoniin.

NES-versiossa peli on jaettu kahteentoista ”aaltoon”, joista ensimmäisissä käydään pelastusvaihetta ja kaivoskärryajelua läpi. Tämän jälkeen siirrytään itse temppeliin missä kaikki kolme kiveä ovat. Kivien jälkeen siirrytään karttahuoneeseen missä kootaan matkan varrella kerätyistä kartanpaloista kartta joka paljastaa mitä kautta päästään ulos. Ulos päästyä pitää vielä voittaa Mola Ram riippusillalla. NES-versioon oli lisätty uusia ominaisuuksia kuten koko ajan vähemmäksi raksuttava aika, hyppytoiminto ja uusia aseita. Ne kuitenkin lähinnä vaikeuttivat peliä eivätkä onnistuneet pelastamaan sitä, ja sitä onkin arvosteltu yhdeksi huonoimmista NES-peleistä.

Nykyään peliä on helpointa pelata joko emulaattorilla tai PC-versiota. Todennäköisimmin pelin saa eBaysta.

Kuvia pelistä

Atari omistaa kaikki oikeudet näihin kuviin. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana.

Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Kuva 7 Kuva 8