IndyVille

Kristallikallon valtakunta lehdistön nähtäväksi – ensimmäiset arvostelut ulkona

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta debytoi tänään 19.5.2008 virallisesti Cannesin elokuvafestivaaleilla.

Ensimmäiset lehdistönäytännöt elokuvasta on tosin jo pidetty maailmalla, ja se tarkoittaa että muutama julkaisu on jo päässyt ilmoittamaan virallisen mielipiteensä elokuvasta. Ja todettava on, että ainakin niiden etuoikeutettujen pohjalta jotka jo nyt ovat filmin päässeet katsastamaan, 19 vuoden odotus on ollut joka sekunnin arvoinen.

Aivan ensimmäisenä kunnian sai arvostettu brittiläinen sanomalehti The Times joka antoi elokuvalla neljä tähteä viidestä. Lehden mukaan ”Seikkailija palaa 19 vuoden tauon jälkeen saadakseen meidät rakastumaan häneen taas”.

Hiukset Harrison Fordin fedoran alla ovat nyt harmaat. Ruoska jota hän kantaa vyöllään on varmasti kummajainen 50-luvun muotikäsityksen mukaan. Ja se vyö on hieman leveämmällä. Mutta siitä vinosta hymystä ei voi erehtyä, ja huumori on terävämpää kuin koskaan. — The Times

Ensimmäinen faniarvostelukin on ulkona, sen kerkesi antamaan pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme TheRaider.Netin ylläpitotiimiin kuuluva Jawad Mir omilla verkkosivuillaan. Hänen mukaansa ”Kristallikallon valtakunta ei kalpene lainkaan Viimeiselle ristiretkelle.”

Nyt täytyisi vain malttaa jotenkin pysyä housuissaan omaan teatterireissuun asti. Suomalaiseen mediaan arvostelut ilmestynevät loppuviikosta – palaamme silloin katsastamaan mitä kotimaisilla vaikuttajilla on sanottavaa.

The Timesin Kristallikallon valtakunta-arvostelu

Jawad Mirin arvostelu Kristallikallon valtakunnasta