IndyVille

Spielberg vahvistaa Indy 4 -tiedotteen paikkansapitävyyden

Steven Spielberg ja George Lucas vahvistivat eilen maanantaina että perjantaina maailmalle levinnyt Associated Press -uutistoimiston uutinen pitää paikkansa. The Hollywood Reporter haastatteli Spielbergiä ja Lucasia, ja heidän mukaansa elokuva tulee teattereihin vuonna 2008. Kuvaukset alkavat tämän vuoden kesäkuussa ja ne vievät tuotantoryhmän eri puolille maailmaa ja Yhdysvaltoja. Spielbergin projektilistalla on muutama muukin elokuva, mutta ne saavat odottaa kunnes Indiana Jones 4 on valmis. Käsikirjoituksesta Spielberg sanoi seuraavasti:

George, Harrison ja minä olemme kaikki erittäin innoissamme. Käsikirjoituksen loppuunhiomista kannatti ehdottomasti odottaa. Toivomme että se tarjoaa katsojille juuri sellaisen kokemuksen mitä Indiana Jonesin ystävät ovat odottaneetkin.

Hollywood Reporterin mukaan elokuvan tuottaa Lucasfilm ja julkaisijana toimii Paramount. Frank Marshall häärii tuottajan pallilla ja Lucas sekä Kathleen Kennedy toimivat vastaavina tuottajina. Lucasin mukaan:

Stevenin, Frankin, Kathyn ja koko muun ”Indy”-tiimin kanssa filmaaminen on kuin työskentelisi rakkaiden sukulaisten kanssa. Indiana Jonesin seikkailuiden kuvaaminen on aina hauskaa. Odotan innolla vanhan tiimin yhteenpalaamista ja tämän uuden seikkailun kokemista.

Indiana Jones 4 tulee teattereihin toukokuussa 2008. Indiana Jones ja Tuomion temppeli sekä Indiana Jones ja Viimeinen ristiretki tulivat myös teattereihin toukokuussa, Suomessa ne alkoivat pyöriä seuraavana syksynä. Todennäköisesti seuraava Indy-leffa ilmestyy samaan aikaan kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Toukokuussa 2008 ilmestyvät näillä näkyvin ainakin Marvelin sarjakuvaan perustuva Rautamies sekä Narnia-sarjan kolmas osa Narnian tarinat: Prinssi Kaspian.

Lue artikkeli
Päivitys puoli tuntia myöhemmin: Variety kertoo samaa kuin Hollywood Reporterkin.
Päivitys klo 23:55: LucasFilmin virallinen tiedote elokuvasta. Tätä on jo enää paha perua, joten Indiana Jones 4:n tulevaisuus on täysin varma.
Päivitys 3.1.2007: Nyt tiedote on myös Indyn virallisilla sivuilla.