Indiana Jones Adventure: Temple of the Crystal Skull
Temple of the Forbidden Eyen saavuttama valtaisa suosio johti siihen, että Disney insinöörit alkoivat suunnitella vastaavaa laitetta jo lähes 15 vuotta suunnitteilla olleeseen Tokion DisneySea -huvipuistoon. DisneySea suunniteltiin hieman vanhemmille vieraille kuin muut Disney-puistot, ja se sekä puiston maamerkki Indiana Jones Adventure: Temple of the Crystal Skullin väliamerikkalaistyylinen pyramidi avattiin yleisölle 4.9.2001.
Ajelu on perusasioiltaan tismalleen samanlainen kuin jenkkiläinen Indiana Jones Adventure: Temple of the Forbidden Eye. Ihmiset seikkailevat pimeässä temppelissä maastoauton kyydissä ääni- ja valotehosteiden keskellä, tällä kertaa perusjuoni on kuitenkin hieman erilainen. Temppeli on siirretty Intiasta Väli-Amerikkaan, koska Intia on liian lähellä Japania tuntuakseen salaperäiseltä ja eksoottiselta paikallisille vieraille. Taustatarinan mukaan Indy on löytänyt sankan viidakon uumenista satoja vuosia kadoksissa olleen pyramidin, joka on pyhitetty temppelin yliluonnolliselle ja kostonhimoiselle kristallikallolle joka vartioi monumentin salaisuuksia. Temppelin kenties suurin aarre on nuoruuden lähde, joka Indyn tulkitsemien hieroglyfien mukaan on kätketty temppelin kammioon. Samojen kaiverrusten mukaan temppeli on ansoitettu täyteen tappavia ansoja jotka kylvävät kuolemaa varomattomille vierailijoille. Indy on raportoinut, että pyramidi on täynnä epäonnisten nuoruuden etsijöiden jäännöksiä, ja on siksi varoittanut ketään astumasta sisään. Tästä ei kuitenkaan ole ollut käytännössä mitään hyötyä, ja jopa Indyn paikallinen opas Paco on vähät välittänyt varoituksista ja perustanut oman firman joka pitää jeeppikiertoajeluja temppelissä.
Jonotusalue kulkee 1930-lukulaisen viidakon läpi jossa on vinkkejä ajelusta koodikielellä kuten Disneylandissakin, mutta DisneySeassa jonotusalueen tärkein osa on itse temppeli. Pyramidin sisällä on monta eri kerrosta jonotusaluetta, ja se on koristeltu ikivanhoilla patsailla, liaaneilla ja koristeellisilla maalauksilla. Pyramidin jälkeen saavutaan lastausalueelle, minkä jälkeen ajelu on käytännössä samanlainen kuin Temple of the Forbidden Eye. Suurin ero on siinä, että Japanissa on paljon tiukemmat sisätilojen turvallisuusvaatimukset kuin Yhdysvalloissa, joten suurin osa tuleen liittyvistä erikoistehosteista jouduttiin poistamaan sekä väripalettia rukattiin punaisesta viileämpiin siniseen ja vihreään. Lisäksi mm. Cavern of Bubbling Deathin jättimäiset Maran kasvot on korvattu valtavalla pääkallolla ja salin toisella puolella pyörii sininen savupyörre.
Huoneet
- Chamber of Destiny
- Hall of Promise
- Tunnel of Torment
- Gates of Doom
- Cavern of Bubbling Death
- Mummy Chamber
- Bug Room
- The Bridge
- Snake Temple
- Mud Slide
- Dart Corridor
- Rolling Boulder
Faktoja
- Radan pituus: 810 metriä
- Ajelun kesto: Noin kolme minuuttia
- Autoja: 17, enintään 15 kerrallaan radalla
- Matkustajia/auto: 12
- Huippunopeus: 25 km/h
- Ajelun pituus: Noin 620 metriä
- Temppelin korkeus: Noin 25 metriä
Kuvia ja lisäinfoa löytyy Indiana Jones.de ja TheRaider.net -sivustoilta.