IndyVille

Indiana Jones: The Pinball Adventure -flipperi

Indiana Jones: The Pinball Adventure -flipperi

Heinäkuussa 1993 Williams Electronic Games, Inc. julkaisi uuden flipperinsä nimeltä Indiana Jones: The Pinball Adventure. Se oli kaikkien aikojen ensimmäinen flipperi, joka käytti Williamsin uutta DCS-äänijärjestelmää. Flippereitä tehtiin yhteensä 12 716 kappaletta. Ensimmäisissä kahdessasadassa koneessa oli pelikentän takaosan köysisiltanäkymän tilalla erityinen tarra, ns. Lost Plastic.

Tekniset tiedot:

 • Korkeus: 194 cm
 • Leveys: 74 cm
 • Syvyys: 140 cm
 • Paino: 136 kg
 • Pelaajien määrä: 4 pelaajaa
 • Moodeja: 12 (4 jokaisesta elokuvasta) ja 9 ylimääräistä tehtävää
 • Videoruudulla pelattavia moodeja: 3 (1 jokaisesta elokuvasta)
 • Pallojen kokonaismäärä: 7 palloa (6 käytössä, 1 vangittuna)
 • Pallojen maksimimäärä: 6 palloa

Moodit

Kadonneen aarteen metsästäjät

Get the Idol
Pelaajan pitää osua pallolla keskellä oleviin droptargetteihin.
Streets of Cairo
Pelaajan pitää iskeä pallo ramppeihin ja looppeihin, kunnes Marionin sisältävä kori löytyy ja Indy joutuu miekkamiehen kanssa kohdakkain. Tällöin miekkamiehen voi ampua lyömällä pallon Hand of Fate -reikään (20 miljoonaa pistettä) tai vetämällä revolverin liipaisimesta (2 miljoonaa pistettä).
Well of Souls
Pelaaja saa käyttöönsä kuusi palloa ja hänen täytyy iskeä niitä keskellä olevaan reikään, milloin Indy käristää taas pari käärmettä. Moodi jatkuu niin kauan kuin pelissä on useampi kuin yksi pallo.
Get the Medallion/Raven Bar Video Mode
Pelaajan pitää käyttää lapojen näppäimiä tähdätäkseen revolverilla baaritiskin takaa ja oviaukoista ilmestyviä pahiksia, kunnes Ran sauvan nuppi ilmaantuu. Revolveri ampuu itsestään.

Indiana Jones ja Tuomion temppeli

Monkey Brains
Pelaajan pitää iskeä pallo ramppeihin ja looppeihin ja kerätä näin pisteitä.
Steal the Stones
Pelaajan pitää lyödä pallo oikean rampin kautta minipelikentälle ja vierittää pallo jokaisen palavan valon yli.
Survive the Rope Bridge
Pelaajan pitää lyödä pallo ramppeihin ja saada Indy näin juoksemaan köysisillan yli sekä katkaisemaan se.
Escape in the Mine Cart Video Mode.
Pelaajan pitää ohjata kaivoskärry 25 tunnelin läpi valitsemalla kolmen tunnelin risteyksessä sellainen, jota ei ole suljettu lankuilla. 25 tunnelin jälkeen Indy onnistuu pakenemaan.

Indiana Jones ja Viimeinen ristiretki

Castle Grunewald
Pelaajan pitää lyödä pallolla vangittuun palloon pelastakseen Henryn Grunewaldin (elokuvassa Brunwaldin) linnasta. Ensimmäinen osuma tuottaa 10 miljoonaa pistettä ja Indy pääsee Henryn huoneeseen. Toisesta osumasta pelaaja saa 20 miljoonaa pistettä ja videoruudulla Indy nappaa konepistoolin ja ampuu natsit. Tämän jälkeen moodi loppuu.
Tank Chase
Pelaajan pitää iskeä pallo looppeihin saadakseen Indyn ratsastamaan panssarivaunun viereen, nappaamaan isänsä ja perääntymään ennen kuin vaunu ajaa kielekkeeltä alas.
The Three Challenges
Pelaajan pitää iskeä pallo oikean rampin kautta minipelikentälle ja vierittää pallo jokaisen palavan valon yli. Tämä toistetaan kolme kertaa.
Choose Wisely Video Mode
Pelaajan pitää seurata tarkasti oikean Graalin maljan sijaintia, kun viittä Graalia sekoitetaan keskenään, ja valita lopuksi oikein.

Ylimääräiset tehtävät

Multiball
Pelaajan pitää lyödä pallo kolme kertaa keskellä olevaan reikään ja näin aktivoida Multiball-moodi. Multiballin aikana voi ansaita kolme Jackpotia, jotka ovat nimiltään Rescue the Arc (oikeasti Ark, softassa on kirjoitusvirhe), Seize the Stones ja Discover the Grail. Jackpotit aktivoidaan lyömällä pallo joko keskellä olevaan reikään tai vasempaan ramppiin ja ne kerätään lyömällä pallo oikeaan ramppiin. Kolmen jackpotin keräämisen jälkeen tarjolle tulee kyseisten aarteiden Super Jackpotit, jotka hankitaan lyömällä pallolla vangittua palloa. Kun yksi SJ on hankittu seuraava pitää aktivoida vasemmasta rampista.
Dogfight/Hurry Up
Pelaajan pitää iskeä pallolla keskellä oleviin droptargetteihin ja molempiin ramppeihin kunnes Dogfight alkaa. Hurry Upissa laskuri alaslaskee 40 miljoonasta kunnes se loppuu 3 miljoonaan muutamaksi sekunniksi, tavallisessa Dogfightissa laskuri ei alaslaske vaan se pysyy koko ajan 40 miljoonassa. Dogfight/Hurry Up kerätään lyömällä pallo keskellä olevaan reikään, jolloin näkyy animaation vuorenseinämään törmäävästä lentokoneesta.
ADV-ENT-URE
Pelaajan pitää lyödä pallolla jokaista ADVENTURE-sanan kirjainta, minkä jälkeen Path of Adventure -minipelikenttä aktivoituu. Sinne pääsee iskemällä pallo oikeaan ramppiin.
Multiplier
Pelaajan pitää vierittää pallo neljän I-N-D-Y -portin lävitse ja saada näin uusi ystävävalo syttymään pelikentän alaosassa. Samalla kerroin kasvaa 2X, 4X, 6X ja 8X -kertaiseksi, ja lopulta pelaaja saa 10X-kertoimen ja Max Bonus X -viestin. 8X:n kohdalla pelaajalle tulee myös Extra Ball -mahdollisuus, jonka voi kerätä lyömällä pallon Hand of Fate -reikään.
Loop Person
Kun ystävävalo vilkkuu, pelaajan pitää lyödä pallo vilkkuviin looppeihin kunnes ystävävalo palaa kunnolla. Kun valo palaa kunnolla, pallo pitää lyödä oikeaan ramppiin jotta pelaaja saa Loop Jackpotin.
Hand of Fate
Lyömällä pallon Hand of Fate -reikään kun mikään moodi ei ole päällä kohtalon käsi arpoo jonkin ylimääräisen lahjan ja jokin moodi alkaa. Moodin ollessa päällä reiästä saa ylimääräisen bonuksen.
Quick Two-Ball Multiball
Pallo pitää lyödä kolme kertaa vangittua palloa päin. Se sytyttää vangitun pallon valon, minkä jälkeen osuma palloon aktivoi pikamultiballin. Se on kahden pallon peli, jossa vangittuun palloon osumisella saa kerättyä Indyn löytämiä aarteita. Aarteet ovat:
 1. The Idol of The Incas (10 miljoonaa pistettä)
 2. The Diamond of Shanghai (15 miljoonaa pistettä)
 3. The Remains of Nurhachi (20 miljoonaa pistettä)
 4. The Cross of Coronado (25 miljoonaa pistettä)
 5. The Fish of Tayles (30 miljoonaa pistettä)
Eternal Life
Jos pallo karkaa lapojen välistä tai reunoilta EL-valon vilkkuessa pelaaja saa uuden yrityksen
Eternal Life Multiball/Wizard Mode
Kun kaikki kaksitoista moodia on läpäisty Eternal Life Multiball alkaa. Jos pelaaja onnistuu iskemään kuuden pallon avulla pelikentän jokaista kytkintä pelaaja saa miljardi pistettä

Kuvia Tuukka Kalliokosken ja Taru Hartikan flipperistä

Kuvia ja lisätietoa löytyy Internet Pinball Databasen pelille omistetulta sivulta.
Suomeksi tietoa ja kuvia löytyy Tuukka Kalliokosken sivuilta osoitteesta http://tuukan.fliput.net/indiana.html.

Voit pelata peliä esimerkiksi Ikuri Arcadessa Tampereella. Jos haluat ostaa tämän flipperien kuninkaan joudut hieman etsiskelemään. Williams lopetettiin vuonna 1999, joten flippereitä myydään vain yksityisesti. Niitä voi löytyä muun muassa eBaysta ja Flipperit.netin keskustelupalstalta.

Indy-flipperiä voi pelata myös tietokoneella Visual Pinball -flipperisimulaattorin ja Visual PinMAME -emulaattorin avulla. Se käyttää hyväkseen flipperien alkuperäisiä ROM-tiedostoja, jotka voi ladata muun muassa IPDB:stä. Visual Pinballin ja Indy-flipperin Visual Pinball -tiedostot voi ladata osoitteesta http://vpforums.com/.