IndyVille

Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventuren läpipeluuohje

Kuva 1

Barnett College: Mene vasemmalle ja ovesta sisään. Juttele oppilaille kunnes pääset läpi toimistoosi. Ota kaikki posti pöydältäsi ja avaa paketti. Avaa ikkuna ja mene ulos. Matkusta Henryn taloon. Mene oikealla olevaan huoneeseen ja ota kuva seinältä. Mene kirjahyllyn luo ja vedä se alas. Ota teippi ja palaa toimistoosi. Käytä teippiä purkkiin hyllyllä ja palaa Henryn taloon. Ota kukkaruukku pöydältä ja pöytäliina sen alta. Avaa arkku avaimella. Ota kirja ja lennä Venetsiaan.

Kuva 2

Venetsia: Mene jokaiseen alhaalla olevaan väliin ja ota Hitlerin kirja Mein Kampf sekä kirjat Secrets of the Roman Catacombs ja How to Fly a Biplane. Katso Graal-päiväkirjaa ja paina mieleesi oikea yhdistelmä (esim. Second to the left, jolloin katsot mikä luku luetellaan vasemmassa kivipylväässä toisena). Ota punainen ketju ja metallinen pylväs sen alta. Katso jokaista ikkunaa kunnes löydät sen joka on tismalleen samanlainen kuin päiväkirjassa oleva. Tarkista oikea yhdistelmä ja riko metallipylväällä yhdistelmän paljastama oikea lattialaatta sekä hyppää alas.

Kuva 3

Katakombien kartat löytyvät fanikuvien panoraama-osastolta

Katakombit: Lähde kävelemään ja ota kahden luurangon huoneesta koukku. Jatka kunnes löydät huoneen jossa on soihtu. Jatka vieläkin, kunnes löydät huoneen, jossa on viemärinkansi. Avaa se ja kiipeä ulos. Katso viinipulloa ja ota se. Täytä pullo suihkulähteessä ja palaa soihdun luo. Käytä pulloa soihtuun ja vedä soihdusta. Jatka kulkemista kunnes saavut huoneeseen, jossa on kivinen silta. Mene sillan yli ja katso seinää. Paina mieleesi mitä siinä lukee ja palaa sillan luo. Työnnä koukku tulppaan ja iske sitä ruoskalla vasemmalta puolelta.

Kuva 4

Jatka kulkemista kunnes löydät huoneen jossa on tikkaat. Kiipeä niitä ylös ja jatka kulkemista kunnes löydät huoneen jonka pohjassa on reikä. Mene alas ja edessä olevasta oviaukosta. Jatka kulkemista kunnes löydät huoneen, jossa on iso kone. Laita ketju siihen ja väännä vivusta. Jatka kulkemista kunnes löydät huoneen, jossa on kolme patsasta. Katso Graal-päiväkirjaa ja työntele patsaita, kunnes ovi aukenee. Jos putoat alas, palaa samaa reittiä suoraan altaan kautta takaisin. Jatka jälleen kulkemista, kunnes löydät huoneen missä on alhaalla oleva silta. Mene sen yli ja jatka kulkemista, kunnes löydät huoneen missä on pääkalloja ja ovi. Katso Graal-päiväkirjaa ja työnnä kalloja oikeassa järjestyksessä. Mene ovesta ja jatka kulkemista. Kun löydät haudan, avaa arkku.

Kuva 5

Katso sisään ja avaa lukko. Mene sisään aukosta ja viemäriaukon kautta ulos.

Kuva 6

Linna: Mene sisään ja valitse juttelussa rivit 2, 1 ja 2. Tässä on tämän kerroksen kartta.

Kartta 1

Mene ylhäällä olevasta ovesta ja etsi huone, jossa on humalainen natsi. Valitse rivit 1, 3 ja 1 ja puhu hänelle kunnes tiedät kaiken. Jatka puhumista kunnes saat olutkolpakon (stein). Etsi keittiö ja täytä kolpakko oluella. Kaada olut hiilien päälle ja täytä se uudelleen. Kun höyryäminen on loppunut, ota paisti. Mene takaisin eteiseen ja mene toisesta ovesta. Kulje käytävää eteenpäin kunnes natsi pysäyttää sinut. Valitse juttelussa rivit 3, 2 ja 1 ja mene alhaalla olevaan huoneeseen. Työnnä haarniskaa ja mene ulos. Mene huoneeseen, jossa on pukuja ja ota palvelijan asu. Jatka matkaa kunnes seuraava natsi pysäyttää sinut. Valitse rivit 1, 2 ja 2 ja mene portaita ylös. Tässä kakkoskerroksen kartta.

Kartta 2

Mene toiseen huoneeseen portailta. Avaa arkku ja ota rahat. Vaihda vaatteet ja mene ruudun alareunassa olevaan pitkään käytävään. Anna vartijalle taulu Henryn talon seinältä ja mene kulman takana olevaan huoneeseen. Avaa arkku, ota univormu ja katso sitä. Palaa takaisin pukuhuoneeseen vaihtaen asua ja avaa lukko avaimella. Mene kakkoskerroksen ylhäällä vasemmalla olevaan huoneeseen vaihtaen matkalla natsiunivormuun. Anna natsille Mein Kampf ja kaada olut hälytysjärjestelmään. Mene kaksi huonetta oikealle ja valitse rivit 2, 2 ja 3. Avaa ikkuna ja kiipeä ulos. Indyn vaihdettua tavallisiin vaatteisiinsa mene yksi ikkuna oikealle, avaa se ja kiipeä sisään. Työnnä irtonainen tiili sisään ja kiipeä ulos. Heilauta itsesi ruoskalla oikealle ja mene ikkunasta sisään. Avaa kaappi, ota 75 Saksan markkaa ja palaa tiilihuoneeseen. Vaihda natsiunivormu päälle ja mene ulos ovesta. Mene kerroksen oikeassa reunassa ravaavan vartijan luo ja valitse rivit 2, 1, 2 ja 1. Mene käytävän päässä olevaan huoneeseen, ota ensiapulaukku ja mene portaita pitkin seuraavaan kerrokseen. Tässä kolmoskerroksen kartta.

Kartta 3

Jatka eteenpäin kunnes seuraava natsi pysäyttää sinut. Valitse juttelussa rivit 1, 2 ja 1. Mene portaita lähimpänä olevaan huoneeseen. Anna koiralle paisti ja ota palkintopytty. Avaa laatikosto ja ota paperilappu.

Kuva 7

Mene toisen kerroksen pitkän käytävän päässä olevaan huoneeseen. Mene niin vasemmalle kuin voit ja työnnä Mona Lisa pois tieltä. Avaa holvin ovi ja katso tauluja holvissa. Mene keittiöön ja täytä palkintopytty oluella. Mene antamaan pytty kolmoskerroksen keskimmäiselle vartijalle. Tyrmää humalainen vartija ja mene alareunassa olevan vartijan luo. Valitse juttelussa rivit 3, 2 ja 3 ja mene kulman takana olevaan huoneeseen. Ota avain ja mene käytävälle ylhäällä, jonka varrella on kolme ovea. Avaa johdotettu ovi avaimella. Mene takaisin ulos ja lähde kohti portaita. Kun Vogel tulee, anna hänelle Graal-päiväkirja. Kun olet sidottuna tuoliin, vedä tuoleja kunnes olet lattiassa olevan merkin kohdalla ja työnnä haarniskaa.

Kuva 8

Työnnä vasemmanpuoleista takan pylvästä ja mene ulos. Käytä moottoripyörää ja valitse natsin luona rivit 3, 3, 1 ja 1.

Kuva 9

Berliini: Anna Hitlerille paperilappu Vogelin laatikostosta. Lentokentällä kysy mieheltä hänen lapsenlapsistaan. Miehen höpistessä vaihda Henryyn ja ota liput. Anna liput Indylle, vaihda Indyyn ja katso kirjaa ”How to Fly a Biplane”. Mene ulos ja kaksitasoon. Käynnistä moottori kirjan ohjeiden mukaan ja ammu koneita alas niin monta kuin pystyt. Kun syöksytte maahan, mene vasemmalle ja hyppää siniseen autoon. Näytä vartijoille Hitlerin allekirjoittamaa paperilappua.

Iskenderun: Mene temppeliin ja oikealle. Ensimmäinen testi: Klikkaa pientä pistettä päättömän ruumiin alapuolella. Toinen testi: Katso mitä Indy sanoo (koskien sitä, miten Jehova lausutaan milläkin kielellä esim. latinaksi Iehova) ja klikkaile niitä laattoja lattiassa, joissa on jokin ko. sanan kirjain. Yritä päästä yli. Kolmas testi: Heti kun tulet ulos ovesta klikkaa ovea kuilun toisella puolella.

Kuva 10

Graalin valinta: Mene ritarin luokse ja tarkista pelin mukana tulleesta painetusta Graal-päiväkirjasta Graalin maljan kuvaus (apuna on katakombeissa seinässä ollut teksti ja linnan holvissa ollut kuva, josta tiedät hohtiko Graal), etsi kuvausta vastaava malja ja nappaa se. Kaapaise maljaan pyhää vettä ja ota testihuikka. Henryn parannuttua ja Elsan pudottua rotkoon katso sinne. Vetäise ruoskalla Graal itsellesi ja anna se ritarille. Katso loppudemo.

Kuvat näytteitä pelistä Indiana Jones and the Last Crusade. Copyright © Lucasfilm Games 1989.