IndyVille

The Secret of Monkey Islandin läpipeluuohje

The Secret of Monkey Island

Part One: The Three Trials

Part One: The Three Trials

Kävele laituria pitkin oikealle kunnes saavut Scumm-baarin luo. Avaa ovi ja mene sisään. Mene verhon ohi ja puhu kolmelle merirosvolle kolmesta kokeesta. Kun tiedät merirosvovaatimukset, mene takan eteen ja odota kunnes kokki tulee ulos ja menee vasemmalle verhon taakse. Mene keittiöön ja ota lihakimpale sekä kattila. Avaa ovi laiturille ja kävele laiturin päässä olevan lankun päälle kolmesti. Kun lintu lentää vähän matkan päähän, ota kala nopeasti. Mene ulos baarista ja vasemmalle, ylös kalliota ja polulle. Mene metsään paikkaan, jossa loistaa punainen valo, ja jossa lukee clearing. Mene sisään telttaan ja sano suostuvasi heidän vapaaehtoisekseen. Näytä kypärää ja rahat saatuasi palaa kylään.

Guybrush elävänä tykinkuulana

Kävele Scumm-baarin ohi ja eteenpäin kunnes näet miehen joka seisoskelee kadunkulmassa papukaija olallaan. Puhu hänelle ja osta kartta. Puhu vasemmalla oleville kolmelle merirosvolle ja sano suostuvasi. Mene toisesta ovesta oikealta kellosta katsottuna ja ota kumikana. Mene ulos ja kujaa pitkin. Mene valaistuun taloon ja osta miekka sekä lapio. Mene ulos ja vankilaan sekä puhu vangille. Mene kauppaan ja osta hengenraikastuspastilleja. Mene antamaan ne vangille ja puhu hänelle. Mene taas kauppaan ja sano myyjälle että tahdot tavata miekkamestarin. Seuraa häntä kunnes tiedät missä miekkamestari asuu. Mene takaisin saaren kartalle ja kuljeksi metsässä kunnes löydät paikan mihin aarre on haudattu. Käytä lapiota X:ään. Mene saaren kartalle, sieltä metsään ja yksi ruutu ylös, josta otat kukkia. Mene takaisin Scumm-baarin keittiöön ja laita lihakimpale veteen. Laita kukat veteen ja ota lihakimpale. Mene kuvernöörin talolle (vankilasta vasemmalle) ja heitä lihakimpale koirille. Avaa ovi ja mene sisään. Avaa toinen ovi ja mene sisään. Videopätkän jälkeen mene antamaan vangille gofferinkarkotetta (gopher repellent). Avaa kakku ja mene takaisin talolle. Hyppää reikään ja toisen videopätkän jälkeen avaa ovi. Ota patsas pudottuasi veteen. Mene saaren kartalle ja siellä sillalle. Anna peikolle kala ja mene talolle. Avaa ovi ja videopätkän jälkeen alkaa miekkatappeluosuus.

Miekkailuosuus

Miekkailuosuus: Pelin tässä osassa sinun on miekkailtava muita merirosvoja vastaan. Ideana on, että tässä miekkailussa aseina ovatkin solvaukset. Joka kerta kun menet merirosvon luokse ja solvaat häntä saat siihen joko oikean tai väärän vastauksen. Jos vastaus on oikea, se tulee listaasi ja joudut perääntymään. Jos vastaus on väärä, merirosvo joutuu perääntymään. Katso täältä oikeat solvaukset ja vastaukset.

Kun olet voittanut kaikki merirosvot, mene miekkailemaan miekkamestaria vastaan.

Voitettuasi hänetkin palaa kylään. Mene Scumm-baariin ja ota kaikki mukit.

Scumm-baarin itkevä kokki

Mene keittiöön ja täytä yksi muki grogilla. Juokse äkkiä vankilaan vaihtaen mukeja, jos ne ovat sulamaisillaan. Kaada grogi lukkoon ja kysy vangilta, haluaisiko hän liittyä miehistöösi. Mene kysymään miekkamestarilta samaa. Mene aivan saaren koillispäähän ja käytä kumikanaa kaapeliin. Avaa ovi ja mene sisään. Puhu merirosvolle ja kysy häneltäkin haluaisiko hän miehistöösi. Kosketa papukaijaa ja mene Stanin käytettyjen laivojen kauppaan. Puhu Stanille luottokortin käytöstä. Mene takaisin vanhan äijän kauppaan ja sano haluavasi hänen apulaisekseen. Hän menee avaamaan kassakaapin. Paina yhdistelmä muistiisi. Sano myyjälle, että tahdot tavata miekkamestarin. Kun myyjä on poissa, avaa kassakaappi ja ota shekki. Mene takaisin Stanin luo ja osta Sea Monkey. Jos rahasi eivät riitä, rupea tinkimään. Mene kylään.

Part Two: The Journey

Part Two: The Journey

Avaa laatikko ja lue päiväkirja. Ota höyhenkynä ja muste. Mene ulos ja kiipeä mastoon. Ota lippu ja mene alas. Mene kerros alemmas ja sieltä lastiruumaan. Ota ruutia, köyttä ja avaa arkku, josta otat viinipullon. Mene kerros ylös ja keittiöön. Avaa kaappi ja ota muropaketti. Avaa se ja ota kattila. Palaa kajuuttaan ja avaa kaappi avaimella. Avaa arkku ja ota sen sisältö. Mene keittiöön ja laita pataan kaikki tavarat, jotka voit.

Monkey Island™

Palattuasi tajuihisi käytä karttaa tuleen, hae lisää ruutia lastiruumasta ja mene tykin luo. Laita ruutia tykkiin, köyttä sytytyslangaksi ja sytytä tulilanka. Käytä äkkiä kattilaa ja kiipeä tykinkuulaksi.

Part Three: Under Monkey Island

Part Three: Under Monkey Island

Ota banaani ja mene viidakkoon. Mene yksi ruutu vasemmalle ja linnakkeeseen. Ota kaukoputki ja avaa se. Ota köyttä ja työnnä tykki kumoon. Ota ruutia ja mene kaksi ruutua oikealle. Mene vuorelle ja kiipeä askelmia ylös. Vedä katapulttia kahdesti, niin se osoittaa itseäsi kohti. Kiipeä vielä ylemmäs ja työnnä kivi alas. Mene alas padon luo ja laita ruutia patoon. Käytä linssiä aurinkoon ja mene syntyneelle lammelle.

Hirttäytynyt mies lammella

Ota köysi ja mene yksi ruutu vasemmalle ja yksi alas. Mene rotkolle ja sido köydet seinämään kiinni päästäksesi alas. Ota airot ja mene rannalle. Ota banaanit ja laita airot veneeseen. Lähde soutelemaan. Souda kaksi ruutua oikealle ja yksi ylös. Souda rannalle ja mene viidakkoon. Mene kylään ja niin vasemmalle kuin pystyt.

Kannibaalikylän banaanit

Ota banaanit ja mene oikealle. Kun olet majassa, ota kallo ja lankku. Souda yksi ruutu alas ja mene viidakkoon. Mene yksi ruutu vasemmalle ja yksi alas. Mene apinan luo ja anna sille kaikki viisi banaania. Mene yksi ruutu ylös ja yksi oikealle. Mene isolle apinan päälle ja roiku toteemipaalun nenästä. Mene sisään ja ota pieni patsas.

Mene takaisin ihmissyöjien kylään ja anna heille patsas. Hae majasta banaaninpoimija ja anna se Hermanille. Mene ulos kylästä ja palaa sinne. Puhu ihmissyöjille ja anna heille Stanin antama navigointiesite. Mene takaisin isolle apinan päälle ja käytä vanupuikkoavainta sen korvaan. Mene sisään ja käytä opaspäätä. Mene pään nenän osoittamaan suuntaan kunnes löydät aavelaivan.

Aavelaiva

Puhu päälle kunnes saat luvan käyttää kaulaketjua. Käytä ketjua ja mene laivaan. Mene vasemmalle kajuuttaan, käytä kompassia avaimeen ja mene ulos. Mene ruumaan ja oikealle. Ota kana ja mene takaisin vasemmalle. Kutita haamua jalkapohjasta kunnes se pudottaa pullon. Mene oikealle ja avaa luukku avaimella. Mene alas ja kaada grogi juoma-astiaan. Ota rasvaa ja mene kannelle. Laita rasvaa oikealla olevaan oveen ja avaa se. Mene sisään ja ota työkalut. Mene haamupossujen luo ja käytä työkaluja loistavaan laatikkoon. Saatuasi juuren palaa ihmissyöjien kylään. Kun saat haamujen karkoitusaineen, palaa aavelaivalle. Puhu haamulle.

Last Part: Guybrush kicks butt

Last Part: Guybrush kicks butt

Mene oikealle ja ruiskuta haamua aineella. Mene oikealle ja tee samoin. Mene kirkkoon (kaupan ja vankilan välissä) ja käske lopettaa häät.

LeChuck tönii grog-automaattia

Kun putoat grog-automaattiin, ota grog-pullo ja ruiskuta sillä LeChuckia. Tee olosi mukavaksi ja katso loppudemo.

Kuvat näytteitä pelistä The Secret of Monkey Island. Copyright © LucasArts 1990.