IndyVille

Suomalainen arkeologi fanipelissä

Tulossa olevassa Indy-fanipelissä, nimeltään Indiana Jones and the Crown of Solomon, esiintyy suomalainen arkeologi nimeltä Arvid Järnefelt. Peli tulee olemaan jatko-osa LucasFilm Gamesin klassikkopelille Indiana Jones and the Last Crusade. Tässä vapaa suomennos Järnefeltin kuvauksesta pelin nettisivuilta:

Tämä 60-vuotias teologi ja vapaamuurari on kotoisin Vaasasta, Suomesta. 1800-luvun lopulla hän muutti Helsinkiin opiskelemaan teologiaa, koska hän oli kiinnostunut kristillisistä pyhäinjäännöksistä. Muutaman vuoden opiskelun jälkeen Suomen evankelis-luterilainen kirkko vihki hänet papiksi.

29-vuotiaana kaksi Järnefeltin kunnioitettua vapaamuurarisukulaista kutsuivat hänet salaseuran jäseneksi. Koska hänellä oli paljon kokemusta kristillisistä aarteista, Järnefeltin tehtäväksi tuli matkustaa ympäri maailmaa osallistuen vapaamuurarien kaivauksiin. Lukuisilla kaivauksillaan Lähi-idässä hän löysi useita korvaamattomia esineitä ja on ollut arkeologina siitä lähtien.

Pelissä Indy etsii kuningas Salomonin temppeliä vapaamuurarien toimesta, ja natsit ovat tietysti myös sen perässä. Peli jatkaa suoraan siitä mihin edellinen jäi, eli Graalin maljan löytymisestä ja Iskenderunin temppelin romahtamisesta. Pelistä tulee oma sivu IndyVilleen joulunpyhien jälkeen.

Pelin virallinen nettisivu