Indiana Jones and the Fate of Atlantis

  • Kehittäjä/julkaisija: LucasArts
  • Vuosi: 1992
  • Alustat: PC, Amiga, Macintosh
  • Muualla IndyVillessä: Vinkkejä, lataa demo

1939 – toisen maailmansodan aatto. Natsien agentit ovat saamaisillaan käsiinsä atomipommiakin vaarallisemman aseen. Vain Indy voi pysäyttää heidät ennen kuin he vapauttavat tappavan voiman joka upotti Atlantiksen.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis oli ensimmäinen PC:lle tehty graafinen Indy-peli, joka ei perustunut jonkin elokuvan juoneen. Peli julkaistiin Amigalle, PC:lle ja Macintoshille vuonna 1992, ja se käytti LucasArtsin legendaarista SCUMM-käyttöliittymää. Grafiikat ja äänitehosteet ovat normaalia senaikaista laatua, mutta pelattavuus on omaa luokkaansa. Vuoden 1993 keväällä julkaistiin myös CD-ROM-versio, jossa oli ääninäyttelijöiden puhumat repliikit.

Fate of Atlantiksessa seikkailija-arkeologi Indiana Jonesin pitää löytää Atlantiksen uponnut kaupunki ennen natseja, jotka sen sisältämää muinaista voimaa käyttäen voisivat valloittaa maailman. Atlantis-operaation nokkamiehinä ovat natsiupseeri Klaus Kerner ja amerikkalaistiedemiesten uraanikokeiluista kiinnostunut tohtori Hans Übermann. Pelin keskiosa voidaan läpäistä kolmea eri reittiä pitkin: äly, tappelu ja tiimityö. Peli käytti myös IQ Points -nimistä pisteenlaskujärjestelmää, joka osaltaan lisäsi uudelleenpelattavuutta. Kyseinen järjestelmä oli hieman eri tavalla käytössä jo Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventuressa ja Indiana Jones in the Lost Kingdomissa.

Peliä ei enää myydä pelikauppojen hyllyillä, joten jos haluat hankkia tämän jokaisen Indiana Jones-fanin hyllyyn kuuluvan helmen itsellesi, joudut hieman etsiskelemään. Voit yrittää löytää sitä esimerkiksi Huuto.netistä tai eBaysta. Mikäli haluat vain pelata peliä etkä välitä laatikosta ja muusta oheismateriaalista, niin voit myös ladata pelin Valven Steam-palvelusta tai GOG.comista.

Uudemmilla koneilla voi esiintyä vaikeuksia saada peli ja sen äänet toimimaan kunnolla. Sitä varten suosittelen ScummVM:n lataamista. Se on ohjelma, jonka avulla voi pelata vanhoja seikkailupelejä uudemmilla Windowseilla sekä esim. Macintoshilla, Linuxilla, Dreamcastilla ja kämmenmikroilla.

Laitteistovaatimukset

Suoritin: AT 286 12MHz tai vastaava, CD-ROM-versio 386 16MHz tai vastaava
Keskusmuistia: 640 Kt RAM
Kiintolevytilaa: 100 Mt tai enemmän
Äänikortti: AdLib, Roland, Soundblaster tai SoundMaster II
Näyttö: 256-värinen
Ohjaaminen: Näppäimistö, hiiri tai joystick
Levyasema: 1,44 MB 3,5″

Kuvia pelistä

LucasArts omistaa kaikki oikeudet näihin kuviin. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana.

Kuva 0 Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Kuva 7 Kuva 8 Kuva 9 Kuva 10 Kuva 11 Kuva 12 Kuva 13 Kuva 14 Kuva 15 Kuva 16 Kuva 17 Kuva 18 Kuva 19 Kuva 20 Kuva 21 Kuva 22 Kuva 23

IndyVille